- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θάνατος Τζωρτζίνας - Λέων: «Η 9χρονη βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους»
«Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη», δηλώνει ο Γρηγόρης Λέων
Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Οι νέες δηλώσεις από τον Γρηγόρη Λέων - Κάνει λόγο για βασανιστικό θάνατο του παιδιού-Τα στοιχεία μετά την εύρεση φιαλιδίου με αίμα
Νέα στοιχεία αναμένεται να προσφέρει στην έρευνα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας το φιαλίδιο με το αίμα του κοριτσιού, που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Ο Γρηγόρης Λέων σε νέες του δηλώσεις υποστηρίζει ότι η Τζωρτζίνα «βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους».
«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας. Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικά».
Για πρώτη φορά ο Γρηγόρης Λέων δήλωσε «πως δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».
Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος. Ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».
Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Ετοιμάζεται το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στο Mega για το αίτημα αποφυλάκισης που ετοιμάζει για την πελάτισσά του που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Ο Όθων Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο εξώδικο που εστάλη από την Ρούλα Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη και την απάντηση που έδωσε ο εν διαστάσει σύζυγός της για σειρά ζητημάτων στα οποία αναφερόταν η κατηγορούμενη. «Είναι η τακτοποίηση κάποιων διαδικαστικών θεμάτων. Επειδή δεν υπήρχε επικοινωνία, η μόνη λύση ήταν η μέσω επιστολής επικοινωνία. Με το εξώδικο τακτοποιούνται κάποια ζητήματα, καθώς υπήρχε κάποια αγωνία, γιατί για τη διατήρηση των μνημάτων θα πρέπει να υπογράψει ένας από τους γονείς. Ελήφθη απάντηση που κρίθηκε ικανοποιητική», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Στην ερώτηση για το τι συνέβη με τη διαχείριση των χρημάτων της Ευγενίας Κούτρα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως δεν έχει εξουσιοδοτηθεί για το εν λόγω ζήτημα, αλλά εκτελεί χρέη συνηγόρου υπεράσπισης για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. «Δεν ξέρω πολλά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ξέρω όμως ότι η οικονομική κατάσταση δεν ήταν καλή. Μετά τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα δεν εμφανίστηκαν οι κληρονόμοι και δεν υπήρχε άτομο να παραδοθούν τα κλειδιά του σπιτιού. Η περιουσία της μετά τον θανάτό της έμεινε χωρίς κάποιον να καλύπτει τα έξοδο συντήρησης, όπως και επίσης γνωρίζω ότι δεν υπάρχει για τη δική μου εντολέα μεταβολή της περιουσιακής της κατάστασης».
«Αναζητούμε την ακριβή ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας και τη χορήγηση της κεταμίνης», κατέληξε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.