Ελλαδα

Πάτρα: «Μπορούν να βρεθούν τα αίτια των θανάτων Μαλένας και Ίριδας»

Τι εξήγησε ο Ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς και τα παιδιά στην Πάτρα
Πάτρα: «Μπορούν να βρεθούν τα αίτια των θανάτων Μαλένας και της Ίριδας» © Facebook

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Ιατροδικαστής Αλεξάνδρου: Μαλένα και Ίριδα θα μπορέσουν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε στην εκπομπή «Live News» πως σημαντικό στην υπόθεση είναι το κίνητρο πίσω από τις πράξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Εδώ θα πρέπει να γίνουν συγκριτικές μελέτες ιστολογικά και τοξικολογικά αναγκαστικά. Οποιαδήποτε μελέτη συγκριτικά θα διαλευκάνει την υπόθεση. Εδώ σημαντικό είναι το κίνητρο. Μιλάμε για ψυχολογικό υπόβαθρο, ψυχιατρικό υπόβαθρο και μελέτη της προανακριτικής διαιδικασίας για να βγει επιτέλους η σύνδεση», δήλωσε.

Για την υπόθεση των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, τόνισε πως οι ιατροδικαστές θα μπορέσουν να ρίξουν φως στα αίτια των θανάτων τους, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να γίνει εκ νέου τοξικολογική εξέταση. Ευτυχές είναι το γεγονός ότι ιστολογικά έχει σωθεί η καρδιά της Μαλένας, το οποίο θα επιτρέψει να γίνει αναψηλάφηση των ιστολογικών ευρημάτων και η παθολογοανατόμος δεν θα αναγκαστεί να αναιρέσει το δικό της αποτέλεσμα.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Θέμα χρόνου η εκταφή της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται ότι άμεσα αναμένεται να δοθεί εντολή για εκταφή της Τζωρτζίνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το 9χρονο παιδί δηλητηριαζόταν συστηματικά με κεταμίνη. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η 18η ανακρίτρια έχει ζητήσει να γίνουν όλα υπό άκρα μυστικότητα ενώ αναζητά περαιτέρω στοιχεία για την κεταμίνη. Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή να διαπιστωθεί αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε από ασφυξία.

Πλην όμως της Τζωρτζίνας, και η περίπτωση θανάτου της μικρής Μαλένας φαίνεται να κρύβει στοιχεία για το πώς πέθαναν τα τρία μικρά κορίτσια.

Συγκεκριμένα, γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που κατέθεσε τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως έδωσε πολύτιμα δεδομένα στη δικαιοσύνη σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας. Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε ανάνηψη στη Μαλένα -που έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο του 2019- και προσπάθησε αργότερα να επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022.

Μάλιστα, κατέθεσε πως όταν τον κάλεσαν να κατευθυνθεί από το «Αγλαΐα Κυριακού», όπου βρισκόταν, στο νοσοκομείο «Ελπίδα», για τη μικρή Μαλένα, χρειάστηκε να διανύσει το χρονικό διάστημα των 10 λεπτών για να φτάσει. Όταν, λοιπόν, έφτασε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το παιδί ήταν ήδη νεκρό για 20 λεπτά. Αυτό που εκτιμά λοιπόν είναι πως η 33χρονη μητέρα καθυστέρησε να ενημερώσει τους γιατρούς για 10λεπτά. Το παιδάκι ήταν 10 λεπτά νεκρό δίπλα της και η ίδια δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν.

Να σημειωθεί, ακόμα, πως ο γιατρός ανέφερε πως η Μαλένα παρουσίαζε πληγές στο σώμα της, τις λεγόμενες υποστάσεις, το οποίο – όπως αναφέρει – είναι δείγμα της μεγάλης καθυστέρησης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ