Ελλαδα

Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου απαντά για τη φράση: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;»

Τι είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα μηνύματα που αντάλλαξε το ζευγάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης © Facebook

Πάτρα 3 παιδιά: Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη φράση: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;» που είχε στείλει ο Δασκαλάκης.

O δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στα μηνύματα που αντάλλαξαν, πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η 33χρονη κατηγορούμενη και ο Μάνος Δασκαλάκης και σχολίασε τη φράση του Μάνου Δασκαλάκη: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;»

Μιλώντας στο Mega, ο Όθων Παπαδόπουλος σχολίασε ότι το μήνυμα που έστειλε ο Μάνος Δασκαλάκης στη Ρούλα Πισπιρίγκου, στο οποίο έγραφε: «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;», έχει ειπωθεί στο πλαίσιο των υποψιών που είχε ο Δασκαλάκης ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει κακό στον εαυτό της. Τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Μετά και την περίοδο της καραντίνας που επιδείνωσε τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι μέσα στα πλαίσια νομίζω αυτοί οι διάλογοι», είπε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Το τι έχουν στο μυαλό τους δύο άνθρωποι που μιλούν όταν γράφουν όσα γράφουν, αυτά είναι ερμηνείες που θα δώσουν οι ίδιοι. Τα έχω συζητήσει αυτά τα στοιχεία με την πελάτισσά μου. Διατύπωνε την ανησυχία ο Μάνος ότι μπορεί να έκανε κακό στον εαυτό της. Αυτό, σύμφωνα με την εντολέα μου, εξέφραζε ο Μάνος Δασκαλάκης με το μήνυμα περί απώλειας», είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:  «Να ερωτηθεί η πλευρά Δασκαλάκη τι εννοούσε με το μήνυμα περί απώλειας»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στο Mega, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «δεν μου επιτρέπεται εκ του επαγγέλματός μου να έχω αμφιβολίες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να συμπεριφέρθηκε με εμμονή απέναντι στο σύζυγο. Μπορεί να υπήρχαν ανορθόδοξες καταστάσεις μέσα στο σπίτι. Από αυτό, μέχρι να φτάσουμε στο ότι μια μάνα τέλεσε αυτή την πράξη σε βάρος του παιδιού της, υπάρχει απόσταση».

«Τα πορίσματα αυτά που περιμένουμε για τα δύο άλλα παιδιά είναι ένα επιστημονικό έργο που συντάσσεται υπό ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης. Περιμένουμε να τα δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον», κατέληξε ο Όθων Παπαδόπουλος.

 

 

 

Πάτρα 3 παιδιά: Υπερσύγχρονος φασματογράφος θα αναλύσει τα στοιχεία για τους θανάτους

Αναλύσεις στοιχείων που αφορούν την υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα θα γίνουν στον υπερσύγχρονο φασματογράφο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, μη ορατές από τα συμβατικά μηχανήματα, αλλά και ουσίες με πολύ μεγάλο μοριακό βάρος, που επίσης δεν μπορούν να ανιχνευτούν με το συμβατικό πρωτόκολλο.

Πηγές του Εργαστηρίου επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου αναλύονται μη συμβατικά υλικά, όπως οι ιστοί σε φορμόλη και τα μπλοκ παραφίνης που πρόκειται να αναλυθούν. Διευκρινίζουν, παράλληλα, ότι είναι άγνωστο το τι θα προκύψει και αναφέρουν ότι, ανάλογα με τα ευρήματα, η διαδικασία θα προχωρά βήμα προς βήμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αναλύσεις είναι ταχύτατες, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις καθώς αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματά τους.

Το μοντέλο του συγκεκριμένου φασματογράφου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και επισημαίνουν ότι πριν από δύο χρόνια, οπότε έγινε η προμήθειά του, θα έπρεπε να απευθυνθεί κανείς στο εξωτερικό για τέτοιου είδους αναλύσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία που προσομοιάζει με εκείνη της ταύτισης δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς ο φασματογράφος ανιχνεύει το μοριακό αποτύπωμα κάθε φαρμάκου, ώστε να ακολουθήσει η ταυτοποίησή του μέσω συγκρίσεων με τις βιβλιοθήκες ουσιών που δημιουργεί το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Χάρη σε αυτό το μηχάνημα, άλλωστε, οι αναλύσεις που γίνονται έχουν επεκταθεί και σε άλλα δείγματα, όπως ο μυελός των οστών, τα σκελετικά υπολείμματα που προκύπτουν από εκταφές ή βιολογικά υλικά σε σήψη, ώστε να προσδιοριστούν τυχόν φάρμακα ή ναρκωτικά. Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το όργανο αυτό θα χρησιμοποιείται στην κλινική και δικαστική τοξικολογία αλλά και σε κλινικές μελέτες τοξικότητας για την έγκριση φαρμάκων και αυτό θα γίνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Η αγορά του συγκεκριμένου συστήματος έγινε με χρηματοδότηση ύψους 380.000 ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, ενώ σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, η σχετική απόφαση ελήφθη πολύ γρήγορα μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από το ΑΠΘ, καθώς έγινε αντιληπτή η χρησιμότητα της λειτουργίας του.

Πάτρα 3 παιδιά - Γαλεντέρης: «Θα αποκαλυφθεί ότι είναι ανθρωποκτονίες»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών στην οικογένεια μένει να αποκαλυφθεί ότι δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια και αποτελούν ανθρωποκτονίες. 

«Γίνονται τοξικολογικές για να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Μαλένας. Η νέα τοξικολογική θα γίνει με βάση άλλα δεδομένα. Το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι ότι το υλικό δεν είναι το καταλληλότερο για να ανακαλύψουμε αν χορηγήθηκαν ουσίες παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που έχουμε στην κατοχή μας και οφείλουν να προσπαθήσουν να έχουν απαντήσεις» δήλωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Περιμένουμε αποτελέσματα για να δούμε αν υπήρξε παθολογικό αίτιο ή αν ήταν ανθρωποκτονία. Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες αλλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε ότι «για μένα ο θάνατος του πρώτου παιδιού ταιριάζει σε έναν θάνατο τοξικού τύπου, του δεύτερου προσανατολίζεται στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω όλη την εικόνα μπροστά μου».

Δ. Γαλεντέρης : Θα αποδειχθεί η ανθρωποκτονία - Δεν είναι παθολογικοί οι θάνατοι | 9/05 | ΕΡΤ

Πάτρα 3 παιδιά: Οι διάλογοι Ρούλας Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης μέσω SMS

Στις 6 Απριλίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη με τον οποίο έχει καβγαδίσει. Έχει φύγει από το σπίτι και απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ
Μάνος Δασκαλάκης: Το παιδί που είναι; Αν κάνεις καμία μ…. θα γίνει της π…. Τους παίρνω όλους τηλέφωνο και την αστυνομία τώρα. Παίρνω τη μάνα σου. Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μη τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνε ότι γουστάρεις… Αμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα…».

Σε άλλο μήνυμα ο Μάνος Δασκαλάκης γράφει στη Ρούλα Πισπιρίγκου:

Μάνος Δασκαλάκης: Γύρνα στο παιδί χρειάζεται τη μάνα του. Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια δηλαδή; Σύνελθε…

Την ίδια μέρα σε άλλο μήνυμα η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρεται στο παιδί που κυοφορούσε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εγώ θα φύγω από το σπίτι, θα νοικιάσω αλλού. Εσύ πιστεύεις ότι με 600 ευρώ θα περνάω με νοίκι, την Τζωρτζίνα και τις εξετάσεις για το μωρό;
Μάνος Δασκαλάκης: Ποιες εξετάσεις και ποιο μωρό;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σου είπα, θα κρατήσω το μωρό για την Τζωρτζίνα μόνο. Τουλάχιστον να της δώσω μια χαρά.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 5 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου γράφει στον Μάνο Δασκαλάκη:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Άντε να κάνεις καριέρα και παιδιά και 10.000 γκόμενες, μπορείς, έδειξες σε εμάς τι είσαι. Και στους ζωντανούς και στους πεθαμένους. Παιδί δεν κρατάω γιατί δεν θέλω να δει τι πατέρα είχε. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τώρα, όπως και η μπέμπα που έφυγε και σε απάλλαξε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι διάλογοι με την αδελφή της για την Τζωρτζίνα και τον Μάνο Δασκαλάκη

Στις 8 Απριλίου 2021 και με την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε συνομιλία με την αδελφή της, Δήμητρα. Η κόρη της νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα; Γιατί μου είπε την έχει βγάλει.
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όχι δεν τον κοίταξα καθόλου.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Γ… ούτε εγώ. Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό…
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Άμα τον ξαναδούμε θα το κοιτάξω. Κοιμήθηκε το παιδί;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ευτυχώς ήταν η νοσηλεύτρια εδώ και μου λέει είναι που της πήρα πίεση, ναι τώρα…
 

Μεταξύ των διαλόγων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι και ένας για το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας, το οποίο βρέθηκε δίπλα στο μωρό, όταν εκείνο πέθανε στην κούνια του. Ειδικότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει μήνυμα στον σύζυγό της λίγες ημέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε τετραπληγία στην Τζωρτζίνα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.
Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και το θέλω να το πάρω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ERT και Mega

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ