Ελλαδα

Αρκάς: Το σκίτσο για τις θηριωδίες στην πόλη Μπούκα

Η εικόνα που συγκλονίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη Μπούκα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη Μπούκα © EPA/ATEF SAFADI

Αρκάς: Το σκίτσο για τις εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στη Μπούκα της Ουκρανίας.

Με τον δικό του τρόπο επέλεξε και σήμερα, Τρίτη, ο Αρκάς να μας πει καλημέρα. Με το σημερινό σκίτσο σχολιάζει όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και ειδικότερα τις εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στη Μπούκα.

Στο σκίτσο του Αρκά παρουσιάζεται ένας νεκρός άνθρωπος να είναι πεσμένος στο έδαφος, με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη.

Το σκίτσο θυμίζει τις εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλούν αποτροπιασμό. Η Ρωσία μιλά για «σκηνοθετημένες» εικόνες, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με θύματα αμάχους. Η Δύση καλεί τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν.

 

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μπούκα: Μια ρημαγμένη πόλη

Η Μπούκα, μια πόλη με πληθυσμό 37.000 κατοίκους (πριν από τον πόλεμο), απέχει 30 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα. Μαζί με το Ιρπίν, υπήρξε το θέατρο λυσσαλέων μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μπούκα κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό στις 27 Φεβρουαρίου. Για έναν μήνα η πρόσβαση στην πόλη ήταν αδύνατη. Οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν την προηγούμενη Πέμπτη και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να μπουν στην πόλη παρά μόνο πριν από λίγες ημέρες.

Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPA/ATEF SAFADI

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου πήγαν στην πόλη και είδαν τις τεράστιες τρύπες που προκάλεσαν οι οβίδες στα σπίτια, τα αυτοκίνητα που είχαν μετατραπεί σε παλιοσίδερα, δρόμους στρωμένους με συντρίμμια και πεσμένα καλώδια ρεύματος.

Οι κάτοικοι που είχαν παραμείνει στην πόλη και παγιδεύτηκαν εκεί από το αδιάκοπο σφυροκόπημα, δεν είχαν ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό.

Μάρτυρες αφηγήθηκαν στο AFP ότι είδαν Τσετσένους μαχητές μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ