Ελλαδα

Μπούκα Ουκρανία: Ποια ήταν η «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια» στη φωτογραφία

Ανακοινώθηκε το όνομά της και δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γυναίκα με τα κόκκινα νύχια στην Μπούκα ήταν ένα από τα θύματα των Ρώσων
Η γυναίκα με τα κόκκινα νύχια στην Μπούκα ήταν ένα από τα θύματα των Ρώσων @KSergatskova/Twitter

Στην Μπούκα της Ουκρανίας η «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια» κείτεται νεκρή στο έδαφος. Ποια ήταν. Το όνομα και η φωτογραφία της.

Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί η σφαγή στην Μπούκα, τη μαρτυρική πόλη στην Ουκρανία με τους εκατοντάδες νεκρούς αμάχους σε δρόμους, πεζοδρόμια και αυλές βομβαρδισμένων σπιτιών.

Μια από τις εικόνες που συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου (και μαζί με τη φωτογραφία της τραυματισμένης δασκάλας στο Χάρκοβο) έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, είναι αυτή με τη νεκρή «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια».

Η νεκρή γυναίκα στην Μπούκα φορά ένα μπλε σκούρο μπουφάν και είναι πεσμένη στο έδαφος ανάμεσα στις λάσπες και στα νερά της βροχής.

Αυτή είναι η «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια» στην Μπούκα

Σε ανάρτησή της στα social media η Ουκρανή δημοσιογράφο, Κατερίνα Σεργκάτσκοβα, αρχισυντάκτρια στο Zaborona Media, δίνει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας της νεκρής γυναίκας στην Μπούκα με τα κόκκινα βαμμένα νύχια.

Όπως αναφέρει, το όνομά της είναι Ιρίνα. Σπούδασε μακιγιάζ και ζούσε στην Μπούκα πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή είναι η Ιρίνα προτού έλθει η Ρωσία στη χώρα μας. Σπούδαζε μακιγιέζ κι είχε σχέδια για τη ζωή της. Ζούσε στην Μπούκα. Αυτό είναι το χέρι της με το μανικιούρ στη φρικτή φωτογραφία που έχετε δει πολλοί. Οι Ρώσοι σκότωσαν την Ιρίνα και εκατοντάδες άλλους σαν και αυτήν "απλώς και μόνον επειδή ήταν Ουκρανοί"» έγραψε στο Twitter, αναφερόμενη στην εικόνα με τη νεκρή «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι «οι εικόνες από τη Μπούκα δεν απέχουν από τη γενοκτονία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ