Ελλαδα

Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καταργείται το τεκμήριο αθωότητας»

Τι αναφέρει στη δήλωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για «τεκμήριο αθωότητας» στην υπόθεση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για «τεκμήριο αθωότητας» στην υπόθεση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου © EUROKINISSI

Ο Αλέξης Κούγιας, για την υπόθεση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, έκανε δήλωση, τονίζοντας ότι «καταργείται το τεκμήριο αθωότητας»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Σε δήλωσή του ισχυρίζεται ότι υπάρχει «κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος» της κατηγορούμενης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, η 33χρονη χορήγησε κεταμίνη σε θανατηφόρα δόση στην Τζωρτζίνα.

«Με εκπλήσσει αυτός ο διαγωνισμός του ποιος θα προκαταδικάσει μια κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας» ανέφερε μεταξύ άλλων. Και πρόσθεσε: «Έχουν προκαταδικάσει στην Ελλάδα του 2022 μια συνάνθρωπό μας, την οποία δεν τολμούν να υπερασπιστούν και παραιτούνται ακόμη και οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση».

Η δήλωση από Αλέξη Κούγια για Ρούλα Πισπιρίγκου

«Περιμένω, ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, πότε η Ένωση Δικαστών - Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων, η Ένωση Ελλήνων ποινικολόγων, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος να κάνουν έστω, για τα μάτια του κόσμου, μια παρέμβαση, έστω μια διαμαρτυρία για την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ, την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος, την κατάργηση κάθε συνθήκης δίκαιης δίκης στην υπόθεση της φερόμενης ως παιδοκτόνου, Ρούλας Πισπιρίγκου. Παρατηρώ κάθε ημέρα, όλα τα ΜΜΕ και διερωτώμαι αν είμαι δικηγόρος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είμαι σε κάποια χώρα -οπερέτα- δικτατορία της κεντρικής Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και της Άπω Ανατολής» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

Και προσθέτει: «Διερωτώμαι εάν στην Ελλάδα λειτουργεί η αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να κατοχυρώνουν τα ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών και τη δημοκρατία ή λειτουργούν ειδικά σε περιπτώσεις πτωχών, ανυπεράσπιστων κατηγορουμένων για εγκλήματα, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή αγράμματων και ανεύθυνων πολιτικών».

Ο Αλέξης Κούγιας, στη δήλωσή του για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τον θάνατο της Τζωρτζίνας, την κεταμίνη και την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, υπογραμμίζει ακόμη: «Με εκπλήσσει αυτός ο διαγωνισμός του ποιος θα προκαταδικάσει μια κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας. "Δημοσιογράφοι", παρουσιαστές πρωινών εκπομπών, ντετέκτιβ της κακιάς ώρας, πρώην αστυνομικοί, συνδικαλιστές αστυνομικοί, ιατροδικαστές, ψυχίατροι και αγράμματοι δικηγόροι που δεν έχουν πατήσει σε ποινικό δικαστήριο, χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία, έχουν προκαταδικάσει στην Ελλάδα του 2022 μια συνάνθρωπό μας, την οποία δεν τολμούν να υπερασπιστούν και παραιτούνται ακόμη και οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση.

«Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό» καταλήγει ο Αλέξης Κούγιας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία απολογείται τη Δευτέρα (04.03).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ