Ελλαδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Στα λευκά αρκετές περιοχές της Αττικής

Δείτε πού χιονίζει τώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στον Διόνυσο
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στον Διόνυσο © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Δείτε πού χιονίζει τώρα στην Αττική – Πίνακας και χάρτες καιρού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φίλιππος» με τα χιόνια να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται, πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο, θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν.

Αυτήν την ώρα χιονίζει σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Πάρνηθα, Μαλακάσα, Τατόι, ενώ χιονόνερο ρίχνει στην Ελευσίνα, στο Πέραμα, στον Ωρωπό και στον Ασπρόπυργο.

Πίνακας με τις περιοχές της Αττικής που σημειώνονται χιονοπτώσεις
Πίνακας με τις περιοχές της Αττικής που σημειώνονται χιονοπτώσεις © meteo.gr

Μπορείτε να δείτε μέσω του meteo και πατώντας ΕΔΩ που σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών. Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική υποχώρηση.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και αύριο στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στη Βορειοανατολική Αττική.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής, όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή» και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι. 

«Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων, θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», συμπλήρωσε ενώ κατέληξε λέγοντας πως «για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι δήμοι».

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στον Διόνυσο
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στον Διόνυσο © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία «Φίλιππος» - ΕΛ.ΑΣ.: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

 

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συνιστά στους πολίτες που διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν όπου απαιτηθεί.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές κυκλοφορίας, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων.

Χάρτης που δείχνει τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων
Χάρτης που δείχνει τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων © meteo.gr

Χάρτης που δείχνει την πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο που θα επικρατήσουν το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας
Χάρτης που δείχνει την πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο που θα επικρατήσουν το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας © meteo.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ