Ελλαδα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν - Τι ισχύει για τα ΜΜΜ

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πυκνή χιονόπτωση στην Αττική
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πυκνή χιονόπτωση στην Αττική © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί αυτή την ώρα - Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην Αττική και σήμερα, Σάββατο, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφάσισε την πλήρη διακοπή, από τις 06:00 του Σαββάτου (12/3), της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 06:00 έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επίσης, από την ίδια ώρα και για τους ίδιους λόγους ισχύει πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς και των αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να παραταθούν ή να μειωθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Τέλος, η ΓΑΔΑ στην ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση, εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ) ενημερώνουν ότι σήμερα θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού, ενόψει του δεύτερου κύματος της παρατεταμένης κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ