Ελλαδα

Ποια τα νεότερα για το Euroferry Olympia- Τρεις αγνοούμενοι

Απαντλήθηκαν 140 τόνοι νερού από το εσωτερικό του πλοίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ στο πλοίο Euroferry Olympia κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.
Επιχείρηση εντοπισμού στο Euroferry Olympia © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Euroferry Olympia: Νεότερα για τις έρευνες στο πλοίο και την κατάσβεση της φωτιάς - Τρεις αγνοούμενοι - Οι επόμενες κινήσεις των αρχών

Υποχώρησε μετά την αναζωπύρωση η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia, με τις αρχές να προχωρούν σε απάντληση 140 τόνων υδάτων από το εσωτερικό του οχηματαγωγού που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.  

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ρίψεις νερού από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξωτερικά του πλοίου συνεχίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη, ενώ τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS | SALVAGE & TOWAGE προχώρησαν σε απάντληση 140 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του. Οι θερμοκρασίες εσωτερικά του πλοίου είναι τόσο υψηλές, που σε ορισμένες περιπτώσεις κομμάτια από τους σωλήνες που απορροφούσαν το νερό έλιωσαν.

Euroferry Olympia:Πύρινη κόλαση – Φλέγεται το 2ο κατάστρωμα, οι θερμοκρασίες λιώνουν τα σίδερα.

Euroferry Olympia: Δεν αποκλείεται να καίνε και άλλες εστίες φωτιάς

Εστίες φωτιάς δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς η πτώση της υδατοστεγούς πόρτας από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικοινωνεί με ένα από τα γκαράζ του Euroferry Olympia, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στο εσωτερικό του πλοίου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση για το σήκωμα της υδατοστεγούς πόρτας και αφού οι δυνάμεις πυρόσβεσης κρίνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν πέσει θα επιχειρήσουν εν νέου στο εσωτερικό του πλοίου για την ανέρευση των τριών αγνοουμένων, ενώ θα ξεκινήσει και η απομάκρυνση των οχημάτων.

Η φωτιά στο πλοίο εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άτομα ενώ 3 ακόμα φέρονται ως αγνοούμενα. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

Euroferry Olympia: Πυροσβεστικά σκάφη ρίχνουν νερό στο πλοίο που πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2)
Euroferry Olympia © EUROKINISSI

Από την ιατρική εξέταση των πτωμάτων προέκυψε ότι ο θάνατος προήλθε είτε από απανθράκωση, είτε από εγκαύματα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ