Ελλαδα

Βατόπουλος: Οι μάσκες θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Τι είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τις μάσκες, τις Απόκριες, το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι.

Για το ζήτημα χρήσης των μασκών, τις Απόκριες αλλά και τα επόμενα πανδημικά κύματα μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βατόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με άλλα πανδημικά κύματα αλλά επεσήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι εάν θα εμφανιστούν αλλά το πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι, κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί»

Ακόμα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως «οι σκληροί δείκτες δεν θα είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα για καιρό καθώς η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη».

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Ως προς το ζήτημα των Απόκριων και του εορτασμού τους, δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος.

«Ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά» είπε ο κ. Βατόπουλος ενώ συμπλήρωσε πως «σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο».

Αν και οι Απόκριες δεν θα βρουν τον κόσμο να γιορτάζει, το Πάσχα θα είναι καλύτερα τα πράγματα, αφού σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό».

«Το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο», συνέχισε, τονίζοντας πως σε αυτό θα συμβάλει η μεγαλύτερη ανοσοποίηση του πληθυσμού αλλά και η ύπαρξη φαρμάκων.

Τέλος, κατέστησε σαφές πως «δεν θα πετάξουμε τις μάσκες αλλά αυτές θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ