Ελλαδα

Μαθήτρια με φούστα στο Ίλιον δέχτηκε επίθεση από καθηγητή

«Έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη» κατήγγειλε ο γονέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον οι μαθητές πήγαν με φούστα μετά τη λεκτική επίθεση από καθηγητή
Στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον οι μαθητές πήγαν με φούστα μετά τη λεκτική επίθεση από καθηγητή @menoume_energoi/Instagram

Ένα τρανς κορίτσι πήγε με φούστα στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον. Καθηγητής του επιτέθηκε λεκτικά και την έβγαλε από την τάξη.

Ένα τρανς κορίτσι που φόρεσε φούστα στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον δέχτηκε λεκτική επίθεση από καθηγητή. Ο γονέας του παιδιού δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι ο καθηγητής χαρακτήρισε τον μαθητή «ντροπή της κοινωνίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εκπαιδευτικός απομάκρυνε το παιδί από την τάξη και το έστειλε στον διευθυντή.

Όταν οι γονείς κλήθηκαν στο σχολείο, διαπίστωσαν με έκπληξή τους τι είχε συμβεί, την ώρα που έντονες ήταν οι αντιδράσεις στη μαθητική κοινότητα για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του καθηγητή. Όπως ανέφεραν συμμαθητές του παιδιού, τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «το ρούχο δεν έχει φύλο».

Ίλιον: Η επίθεση του καθηγητή σε μαθήτρια τρανς που φόρεσε φούστα - Τι κατήγγειλε ο γονέας

«Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και μαθήτριας της 1η Γυμνασίου (...) Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να την αποκαλέσει: "Nτροπή της κοινωνίας".

» Έβγαλε το παιδί έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις» τόνισε ο γονέας στην καταγγελία του.

Με φούστα πήγαν στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον οι συμμαθητές του παιδιού που δέχτηκε τη λεκτική επίθεση από καθηγητή

Αντιδράσεις στο σχολείο για την επίθεση του καθηγητή - Μαθητές συμπαραστέκονται στο παιδί που φόρεσε φούστα

«Ξεσηκώθηκε όλο το σχολείο με αποτέλεσμα τα παιδιά σαν διαμαρτυρία να πάρουν την απόφαση και να εμφανιστούν την επόμενη ημέρα ντυμένα τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες.

» Τα παιδιά και σήμερα πέρα από 6 μαθητές εμφανίστηκαν έτσι πάλι ντυμένα» ανέφερε επίσης ο γονέας για το περιστατικό στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ