Ελλαδα

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον

Ποιο είναι το αισιόδοξο σενάριο στο οποίο αναφέρθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Ερμού
Πολίτες στην Ερμού © Eurokinissi

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον, σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μεγαλύτερο κίνδυνο από τη μετάλλαξη Όμικρον αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σχετικά με τους δείκτες της πανδημίας:

«Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως όλοι οι «σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου».

Αναφερόμενη στη θεραπεία με τα αντιιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «δεν θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και Επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δεν θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως φέτος το Πάσχα θα γίνει κανονικά στα χωριά αλλά οι Απόκριες θα γίνουν με μάσκες προστασίας. 

«Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ