Ελλαδα

Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι 15 συλληφθέντες (βίντεο)

Αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου η δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκένωση κατάληψης στη Φαρμακευτική σχολή του ΑΠΘ
Εκκένωση κατάληψης στη Φαρμακευτική σχολή του ΑΠΘ © Eurokinissi

Ελεύθεροι οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ. Αναβλήθηκε η δίκη.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/1), ύστερα από αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, και μεταξύ αυτών εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Επειδή απουσίαζαν, όμως, οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτηση των συλληφθέντων ήρθη αυτοδικαίως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες
Εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες © grtimes.gr

Προηγουμένως, η εισαγγελέας πρωτοδικών είχε ασκήσεις εις βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Θεσσαλονίκη: Με αγκαλιές και συνθήματα αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο

Όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο Grtimes.gr, με συνθήματα και αγκαλιές αποχώρησαν οι 15 συλληφθέντες. Ειδικότερα έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα, τα οποία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή της εξόδου των συλληφθέντων.

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της αποχώρησης των συλληφθέντων του ΑΠΘ από τα Δικαστήρια

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε χώρο του ΑΠΘ που βρισκόταν σε εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής και ήρθε ως απάντηση από τους αντιεξουσιαστές για την προ ημερών εκκένωση στο «στέκι του Βιολογικού».

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ξύλινα κοντάρια, μοτορόλες, πλήθος από τούβλα και πέτρες καθώς και τρεις πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Eπιχείρηση σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Α.Π.Θ.

Μετά το τέλος της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές ενώ προανάκριση για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η κατάληψη διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY