Ελλαδα

Σισμανόγλειο: Μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για ασθενείς covid

Από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με μάσκα για τον κορωνοϊό
Υγειονομικός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Σισμανόγλειο θα υπάρχουν μόνο ασθενείς με κορωνοϊό από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς το νοσοκομείο μετατρέπεται αποκλειστικά για covid περιπτώσεις.

Το Σισμανόγλειο στα Βόρεια Προάστια Αττικής θα έχει μόνο ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid περιστατικά.

Ενώ αρχικά η «έκρηξη» σε νέα κρούσματα κορωνοϊού που προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον, δεν είχε μεταφραστεί σε πίεση στο Σύστημα Υγείας, τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση έχει αλλάξει.

Οι νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ενθαρρυντικό, πάντως, παραμένει το γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν στους 600, κάτι το οποίο όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στην Αττική με βάση τις μετρήσεις στα λύματα.

Η κατάσταση στην Εντατική των νοσοκομείων αναφοράς για κορωνοϊό αποτελεί έναν από τους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας στην Ελλάδα, ο οποίος επηρεάζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σε καραντίνα υγειονομικοί στην Αττική - Ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία

Προβληματισμός, πάντως, επικρατεί για τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές λόγω της καραντίνας που έχουν μπει πολλοί υγειονομικοί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι ειδικά στην Αττική 1.200 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Εξ αυτών οι 755 είναι σε νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας όπως ο «Ευαγγελισμός» και το «Σωτηρία», και στα βόρεια όπως το «Σισμανόγλειο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ