1821 Digital Gallery

Η Γιάννα Παπαδάκου σε απολογία για το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου
Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου (Φωτό Αρχείου) © ALPHA/screenshot
Τι αναφέρει ο δικηγόρος της Δημήτρης Τσοβόλας
  • A-
  • A+
0
Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου καλείται σε απολογία ως κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Παπαγγελόπουλου.

Η ανακρίτρια καλεί τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου σε απολογία ως κατηγορούμενη για το παραδικαστικό- παρακρατικό κύκλωμα που ξεκίνησε με τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή. Ο τελευταίος κατηγορήθηκε ψευδώς- και μέσω των ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κ. Παπαδάκου- για εμπλοκή στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία φάση της υπόθεσης, ο Νίκος Παππάς φέρεται σε κασέτα να αναγνωρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Σάμπυ Μιωνή είναι δημιούργημα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και μετά φέρεται να ζητάει τη μεσολάβηση του ιδίου του επιχειρηματία στον Σταύρο Παπασταύρου- επίσης αδίκως κατηγορηθέντα από την ομάδα Παπαγγελόπουλου- να δώσει στοιχεία εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη, ώστε να επέλθει συμβιβασμός.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κ. Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις» φέρεται να ανέφερε o Σαμπύ Μιωνής ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κίνηση σημειώνουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της δημοσιογράφου Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα καθώς καλείται μετά από απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής σε απολογία, «με μοναδικούς λόγους, όπως αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ότι μετέβη στο Παρίσι όταν πήγαν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς για να πάρουν μαρτυρική κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιάνι για την λίστα Λαγκάρντ».

Σχετικα
Novartis: Ο Μιωνής προαναγγέλλει νέο ηχητικό για τους Παππά – Παπαγγελόπουλο
Novartis: Ο Μιωνής προαναγγέλλει νέο ηχητικό για τους Παππά – Παπαγγελόπουλο

«Σήμερα η Γιάννα Παπαδάκου μαζί με τη συνήγορό της Λυδία Τσοβόλα κατέθεσαν στο δικαστικό Συμβούλιο του άρθρου 86 του Συντάγματος, αίτηση με την οποία ζητούν την ακύρωση της κλήσης σε απολογία της και της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον της, διότι παραβιάστηκε και η ΕΣΔΑ και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αφού δεν προηγήθηκε ακρόασή της ούτε ολοκληρώθηκε η σχετική προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στον οποίο είχε διαβιβαστεί μήνυση του Μιωνή Σάμπυ, ούτε κρίθηκε από τον Εισαγγελέα αυτόν το βάσιμο ή μη της ανωτέρω μήνυσης. Η ποινική της δίωξη ασκήθηκε παρά την αντίθετη γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη προδικασία, με αυθαίρετο τρόπο.

Επίσης προ ημερών υποβλήθηκε αίτηση προς την ανακρίτρια του άρθρου 86 του Συντάγματος για να εξεταστούν, πριν την απολογία της, οι ακόλουθοι ουσιώδεις μάρτυρες που ανατρέπουν ακόμη και τις πιο αυθαίρετες υποψίες σε βάρος της.

Μάρτυρες είναι οι ακόλουθοι οι:

Σχετικα
Τα νούμερα της Εβδομάδας | 8 - 16 Ιουνίου 2022
Τα νούμερα της Εβδομάδας | 8 - 16 Ιουνίου 2022

- Herve Daniel Mercel Falciani, ο οποίος μπορεί να καταθέσει σχετικά με το πως κλείστηκε το ραντεβού στο Παρίσι από την εισαγγελία και για το εάν την γνώριζε πριν τη συνάντηση αυτή στο Παρίσι την 12.9.2015,
- Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος πρέπει να κληθεί εκ νέου προκειμένου να καταθέσει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε το ραντεβού στο Παρίσι και ποιος ήταν ο σκοπός της κατάθεσης του Φαλτσιανί, καθώς επίσης και αν τον επισκέφτηκε ελεγκτής του ΣΔΟΕ προκειμένου να του καταγγείλει απειλές που δέχθηκε.
- Γεώργιος Καλούδης, προκειμένου να καταθέσει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε το ραντεβού στο Παρίσι και ποιος ήταν ο σκοπός της κατάθεσης του Φαλτσιανί και εάν γνώριζε την Παπαδάκου πριν το ταξίδι στο Παρίσι και εάν τους συνόδευσε.
- Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες ελέγχου σχετικά με την φοροδιαφυγή των κ.κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά. Ο μάρτυρας αυτός υπήρξε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.
- Σταύρος Καπάκος, ο οποίος θα καταθέσει σχετικά με την επαγγελματική της πορεία και
- Γεωργία Κοντράρου προκειμένου να καταθέσει τι προβλέπει για το ρεπορτάζ ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και τον τρόπο που γίνονται οι επαφές των δημοσιογράφων με του εισαγγελείς.

Ακόμη έχουμε αιτηθεί από τις 21.12.2021 στην κα ανακρίτρια να ζητηθούν η δικογραφία για την οποία ενεργείται ανάκριση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς και οι δικογραφίες που εκκρεμούν ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από προκαταρκτική εξέταση, για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτριο Αβραμόπουλο, προκειμένου να λάβει γνώση η κα Παπαδάκου των δικογραφιών αυτών πριν την απολογία της στην ανακρίτρια, δεδομένου ότι στο κατηγορητήριο που της κοινοποιήθηκε αναφέρεται αυθαίρετα ότι εστάλησαν οι φάκελοι από την κυρία Τουλουπάκη στη Βουλή χωρίς την ύπαρξη στοιχείων κατά των πολιτικών προσώπων. Αυτονόητο βέβαια ότι η Γιάννα Παπαδάκου ως δημοσιογράφος δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες της δικαιοσύνης».

Δεν είναι όμως μόνο ο Σάμπυ Μιωνής που έχει «δείξει» τη Γιάννα Παπαδάκου για εμπλοκή στην ομάδα Παπαγγελόπουλου. Και η κ. Ράικου, η πρώην Εισαγγελέας διαφθοράς, είχε μιλήσει για στενές, περίεργες σχέσεις της δημοσιογράφου με το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5