Ελλαδα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με μέτρα, ωράριο και χωρίς μουσική

Πώς θα κάνουμε αλλαγή χρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα: Πώς θα κάνουμε αλλαγή χρόνου
Νέα μέτρα: Πώς θα κάνουμε αλλαγή χρόνου © Pixabay

Τα μέτρα που θα ισχύσουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ρεβεγιόν μέχρι τις 02:00 μόνο με καθήμενους και χωρίς μουσική.

Επισπεύδεται η εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, για τη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι μέχρι τις 12 το βράδυ και θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους σε τραπέζια των 6 και με τις απαραίτητες μετρικές αποστάσεις, ενώ το νέο μέτρο που εφαρμόζεται αφορά την απαγόρευση της μουσικής.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ειδικώς για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης παίρνει παράταση για δύο ώρες, μέχρι τις 02:00. Ωστόσο, θα ισχύουν και πάλι όλα τα γνωστά μέτρα με τους καθήμενους, τις αποστάσεις, τα τραπέζια των 6 ατόμων και την απαγόρευση της μουσικής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Νέα μέτρα - Σύσταση για τεστ πριν το εορταστικό τραπέζι

Για τα τραπέζια που θα γίνουν την Πρωτοχρονιά, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, να κάνουν όλοι τεστ πριν από αυτά, και όσοι αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν νοσήσει και έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα, να μη δουν τους δικούς τους.

Σχετικά με την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Όπως ανέφερε «ακόμα πιέζεται το σύστημα από τη μετάλλαξη Δέλτα, γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον, και να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν», τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ