Ελλαδα

Φλωρίδης: Φορέας ανανέωσης ο Ανδρουλάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O κ. Γιώργος Φλωρίδης
O κ. Γιώργος Φλωρίδης © EUROKINNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την πεποίθηση του ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο φορέας της ανανέωσης, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης

Την πεποίθηση του ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο φορέας της ανανέωσης, δηλαδή του μηνύματος που προέκυψε από «την αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου» εξέφρασε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη. Προέβλεψε μάλιστα ότι η εκλογή του την επόμενη Κυριακή θα γίνει με πολύ μεγάλα ποσοστά. Ενδεικτικά ο κ. Φλωρίδης τόνισε: «Μετά την εκλογή του θα κριθεί εάν μπορεί η νέα ηγεσία, πέρα από το αίτημα της ανανέωσης που έχει ο κόσμος, να υπηρετήσει και τα άλλα μεγάλα ζητούμενα του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο, που είναι η διασφάλιση της ενότητάς του, η δημιουργία μιας καινούργιας πολιτικής ταυτότητας, σύγχρονης που θα απαντά, θα επικοινωνεί με σύγχρονο τρόπο στα προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία. Και εάν όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση προκειμένου να καλυφθεί αυτό το τεράστιο κενό που έχει η χώρα, την έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που θα οδηγήσουν όλα αυτά με τη σειρά τους στη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, στο μεγάλο ΜΑΤ».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου, ένα 30% θα είναι κορυφαίο ποσοστό για τον ίδιον, αλλά ας το αποφασίσει ο κόσμος αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου, «θα πηγαίναμε σε οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου, με τάσεις οριστικής εξαφάνισης του χώρου». Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε και στο κοινοβουλευτικό του παρελθόν εξηγώντας την τότε απόφαση του να παραιτηθεί από βουλευτής και να παραδώσει την έδρα του, εξαιτίας της πολιτικής ασυνεννοησίας που επικρατούσε. «Το πολιτικό σύστημα βρισκόταν πάλι σε μόνιμη αντιπαράθεση, τότε ήταν η ΝΔ με τα “Ζάππεια” στο ρόλο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δίχαζε τη χώρα δεν την άφηνε να σκεφτεί ψύχραιμα, ποιες ήταν οι αιτίες που οδηγηθήκαμε στη χρεωκοπία και δημιουργούσαν εντάσεις που δεν άφηναν τη χώρα να προχωρήσει όπως θα έπρεπε και να μην υποστεί τόσο σκληρά μέτρα για να βγει από την κρίση», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ