Ελλαδα

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ανεμβολίαστες μητέρα και κόρη

50 και 20 χρονών αντίστοιχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Στο νοσοκομείο μητέρα και η 20χρονη κόρη της με κορονοϊό – Είναι ανεμβολίαστες
Ασθενοφόρο - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI

Πάτρα: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν μητέρα και κόρη με κορωνοϊό - Είναι ανεμβολίαστες.

Έντονη ανησυχία για δύο γυναίκες στην Πάτρα, μητέρα και κόρη, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, το βράδυ της Κυριακής, 7 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας tempo24.news, ασθενοφόρο μετέφερε τις δύο γυναίκες από την περιοχή των Ζαρουχλεϊκών στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» , που εφημέρευε, καθώς είχαν υψηλό πυρετό και τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα έντονα.

Σημειώνεται πως η μητέρα ηλικίας 50 ετών περίπου και η κόρη της 20 χρονών είναι ανεμβολίαστες.

Πάντως πολλά ήταν τα περιστατικά κορωνοϊού που έφθασαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με το σύστημα υγείας να πιέζεται ασφυκτικά.

Προκειμένου μάλιστα να μην υπάρξει πρόβλημα έλλειψης κλινών ο δεύτερος όροφος του νοσηλευτηρίου «Αγ. Ανδρέας» έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας κρουσμάτων κορωνοϊού έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι καμπανάκι συναγερμού χτύπησε όταν στην πρόσφατη εφημερία πάνω από 50 θετικά στον ιό άτομα έφθασαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κορωνοϊός: Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ - Αυξημένες νοσηλείες

Την ίδια ώρα, έντονος προβλημτισμός υπάρχει λόγω της ανεξέλεγκτης έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας και η αρνητική επιδημιολογική εικόνα της τις τελευταίες ημέρες.

Τεράστια αύξηση παρατηρείται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών των τελευταίων πολλών μηνών, με πάνω από 380 ασθενείς να μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 23 Οκτωβρίου έγιναν 253 εισαγωγές.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο αυξάνονται και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την 1η Νοεμβρίου νοσηλεύονταν με κορωνοϊό 2.573 ασθενείς και σήμερα ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει φτάσει 3.028.

Ως προς την Αττική σε απλές κλίνες νοσηλεύονται σήμερα Κυριακή, 743 ασθενείς με κορωνοϊό έναντι 632 την 1η Νοεμβρίου. Σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσηλεύονται 159 ασθενείς έναντι 139 την 1η Νοεμβρίου.

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Εξαιρετικά πιεστική είναι και η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με τα νοσοκομεία να εκπέμπουν «SOS» λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης των εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 491 ασθενείς έναντι 309 την 1η Νοεμβρίου. Σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσηλεύονται 91 ασθενείς έναντι 66 την 1η Νοεμβρίου.

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 392 ασθενείς έναντι 286 την 1η Νοεμβρίου. Σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσηλεύονται 66 ασθενείς έναντι 52 την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ