Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο διάλογος του δράστη με την ΕΛΑΣ

Πώς τον έπεισαν να παραδοθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Οι διάλογοι
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο διάλογος του δολοφόνου με την ΕΛΑΣ και τον γιο του.

Την ώρα που τα παιδιά, συγγενείς και συγχωριανοί αποχαιρετούσαν την άτυχη Νεκταρία, αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στην Ιεράπετρα, με τους διαλόγους ανάμεσα στον 54χρονο συζυγοκτόνο, την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του, να βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Ο 54χρονος άντρας που είχε στήσει καρτέρι στην 48χρονη όταν εκείνη πήγε για δοκιμαστικό σε μία νέα δουλειά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Περιστερά Ιεράπετρας και εντός του πάρκινγκ αφού την εμβόλισε με το μηχανάκι του, την κυνήγησε και την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την 18 συνολικά φορές.

Όπως έχει αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο cretapost, ο 54χρονος μετά τη δολοφονία ήταν αρκετά ψύχραιμος καθώς σε ερώτηση που του έκανε η μητέρα της διευθύντριας του ξενοδοχείου «τι έκανες στην Νεκταρία» εκείνος απάντησε ψυχρά «είχαμε προηγούμενα».

Στη συνέχεια πήγε σε έναν γκρεμό, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε προκαλώντας δύο επιπόλαια τραύματα στο αριστερό του στήθος.

Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές.

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Οι διάλογοι 

  • Συζυγοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή.
  • Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί.
  • Συζυγοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;
  • Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες

Ο μεγαλύτερος γιος έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψή του.

  • Συζυγοκτόνος: Πού είναι η μάνα σου;
  • Γιός: Είναι στο νοσοκομείο
  • Συζυγοκτόνος: Άρα ζει
  • Γιος: Ναι, είναι στην εντατική
  • Συζυγοκτόνος: Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα

 

Γυναικοκτονία - Κόρη 48χρονης: «Η μάνα μου δεν υπήρχε στιγμή που να έλειπε από δίπλα μας»

Τραγικές φιγούρες είναι τα τέσσερα παιδιά της 48χρονης γυναίκας. Η «Η μάνα μου όντως, δεν υπήρχε στιγμή που να έλειπε από δίπλα μας. Οτιδήποτε κι αν κάναμε, οτιδήποτε χρειαζόμασταν, είτε από ψυχολογική υποστήριξη, είτε χρηματική είτε νοσοκομειακή, ήτανε εκεί. Από τα χειρότερα μέχρι τα καλύτερα δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει», δήλωσε η κόρη της εκλιπούσας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, η κόρη της 48χρονης, περιγράφει έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό πατέρα, όμως η ίδια δεν περίμενε ότι θα φτάσει στο σημείο να πραγματοποιήσει τις απειλές εναντίον της συζύγου του.

«Οι γονείς μου μένανε μαζί μέχρι και τον Μάρτιο. Η μαμά μου έφυγε από το σπίτι. Εγώ έχω γυρίσει στην Κρήτη τον τελευταίο ένα χρόνο. Το κάθε σπίτι έχει τα καλά και τα κακά, έτσι είχαμε κι εμείς. Αλλά όχι τόσο όσο να μπορούσε να φτάσει εκεί πέρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ξέρω ότι πάνω στα νεύρα του ο καθένας λέει πολλά. Πίστευα ότι ο πατέρας μου ένιωθε πληγωμένος, προδομένος», σημείωσε η κόρη του θύματος.

Το ιστορικό της οικογένειας

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια πολύ σοβαρά προβλήματα, προσωπικά και οικονομικά. Ο 54χρονος είχε αγοράσει νταλίκα για τη μεταφορά κηπευτικών από την Ιεράπετρα, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη του και η τράπεζα κατάσχεσε την περιουσία του. Η εξαμελής οικογένεια έμεινε γρήγορα στο δρόμο και τότε η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας κινητοποιήθηκε για να φιλοξενηθούν κάπου, οι δυο γονείς και τα 4 παιδιά τους. Στη συνέχεια βρέθηκε ένα μικρό και φθηνό σπίτι, από όπου όμως τους έγινε δεύτερη έξωση.

Το θύμα περιγράφεται ως μια πολύ εργατική γυναίκα που δούλευε μέχρι και σε τρεις διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα προκειμένου να στηρίζει τα παιδιά της. Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού ήταν πάντα παρόντα και επιδεινώθηκαν όταν ο 54χρονος άρχισε να ζητάει χρήματα από τη σύζυγό του. Εκείνη κατάφερε να φύγει από το γάμο, όμως ο 54χρονος δεν την άφησε ποτέ σε ησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε όπου εκείνη έπιανε δουλειά ή σπίτι και της ζητούσε χρήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπου κι αν βρισκόταν, έλεγε ότι σκόπευε να τη σκοτώσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ