Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Την Τρίτη στον ανακριτή ο 54χρονος

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Την Τρίτη στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος της 48χρονης Νεκταρίας
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα © Cretapost

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Την Τρίτη στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος της 48χρονης Νεκταρίας.

Ο 54χρονος συζυγοκτόνος στην Ιεράπετρα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και την Τρίτη  αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 48χρονης πρώην συζύγου του το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Ο γυναικοκτόνος που έστησε και εκτέλεσε, δίνοντας στις αρχές εξηγήσεις για τα κίνητρα της φρικαλέας πράξης του.

Αυτή την στιγμή κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, καθώς θεωρείται πλέον υγιής, ύστερα από τα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του.

Την ίδια ώρα, την πολιτική αγωγή ανέλαβε ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr πως: «Αμέσως μετά την τέλεση του ειδεχθέντος εγκλήματος στην Ιεράπετρα επικοινώνησε μαζί μου η μεγάλη κόρη της θανούσας και άλλοι συγγενείς της, προκειμένου να αναλάβω την εκπροσώπηση της οικογένειας του θύματος.

»Δυστυχώς, είμαστε μπροστά σε μια ακόμα δολοφονία γυναίκας που χάνει την ζωή της απο τον εν διαστάσει σύζυγό της. Επιθυμία των παιδιών της δολοφονηθείσας ειναι να σεβαστούν όλοι το πένθος τους. Θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πράξουμε τα δέοντα προκειμένου να αναδειχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε η αποτρόπαια αυτή πράξη».

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο διάλογος του δράστη με την ΕΛΑΣ

Την ίδα ώρα, το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν οι διάλογοι ανάμεσα στον 54χρονο συζυγοκτόνο στην Ιεράπετρα με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του, όσο απειλούσε να αυτοκτονήσει και αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.

Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές.

  • Συζυγοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή.
  • Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί.
  • Συζυγοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;
  • Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες

Ο μεγαλύτερος γιος έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψή του.

  • Συζυγοκτόνος: Πού είναι η μάνα σου;
  • Γιός: Είναι στο νοσοκομείο
  • Συζυγοκτόνος: Άρα ζει
  • Γιος: Ναι, είναι στην εντατική
  • Συζυγοκτόνος: Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα

Ιεράπετρα: Το ιστορικό της οικογένειας

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια πολύ σοβαρά προβλήματα, προσωπικά και οικονομικά. Ο 54χρονος είχε αγοράσει νταλίκα για τη μεταφορά κηπευτικών από την Ιεράπετρα, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη του και η τράπεζα κατάσχεσε την περιουσία του.

Η εξαμελής οικογένεια έμεινε γρήγορα στο δρόμο και τότε η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας κινητοποιήθηκε για να φιλοξενηθούν κάπου, οι δυο γονείς και τα 4 παιδιά τους. Στη συνέχεια βρέθηκε ένα μικρό και φθηνό σπίτι, από όπου όμως τους έγινε δεύτερη έξωση.

Το θύμα περιγράφεται ως μια πολύ εργατική γυναίκα που δούλευε μέχρι και σε τρεις διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα προκειμένου να στηρίζει τα παιδιά της. Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού ήταν πάντα παρόντα και επιδεινώθηκαν όταν ο 54χρονος άρχισε να ζητάει χρήματα από τη σύζυγό του. Εκείνη κατάφερε να φύγει από το γάμο, όμως ο 54χρονος δεν την άφησε ποτέ σε ησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε όπου εκείνη έπιανε δουλειά ή σπίτι και της ζητούσε χρήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπου κι αν βρισκόταν, έλεγε ότι σκόπευε να τη σκοτώσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ