- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπυρώσεις σε Αβγαριά και Γαλατσώνα
Ο Νίκος Δένδιας ζητά από τη Ρωσία δεύτερο Beriev
Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Οι φλόγες απειλούν τις περιοχές Αβγαριά και Γαλατσώνα - Ανησυχία στην Ιστιαία.
Μεγάλες αναζωπυρώσεις έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στις περιοχές Αβγαριά και Γαλατσώνα της Εύβοιας, με τις φλόγες να κυκλώνουν απειλητικά τα δύο χωριά, τη στιγμή που λόγω των καπνών αδυνατούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.
Τις τελευταίες ώρες, αναζωπύρωση καταγράφεται και στα Ελληνικά. Κοντά στην εκκένωση της Ιστιαίας φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές. Το tvstar.gr αναφέρει ότι ήδη έχει ληφθεί σχετική απόφαση.
Φωτιές - Εύβοια: Ποια μέτωπα ανησυχούν τις αρχές
Από το πρωί την προσοχή και την ανησυχία των αρχών συγκεντρώνει το μέτωπο στον άξονα Φαράκλα- Σπαθάρι- Καλύβια -Τρούπι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, με την πολύτιμη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των πυροσβεστών που έφτασαν στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.
«Βοήθησαν τρομακτικά αυτά τα παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό Ρουμανία και Ουγγαρία και μπήκαν μέσα στη φλεγόμενη περιοχή. Δούλευαν ακατάπαυστα μέχρι να αναχαιτίσουν τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας κ. Αργύρης Λιάσκος και συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά γιατί έδωσαν την ψυχή τους και γιατί δούλευαν ακατάπαυστα δίπλα στις φλόγες μέχρι να φανεί αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα κυνηγούσαμε ακόμη τις φλόγες από πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Μας διδάσκουν πολλά».
Φωτιές: Ο Νίκος Δένδιας ζητά από τη Ρωσία δεύτερο Beriev
O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, να εξεταστεί η δυνατότητα αποστολής στη χώρα μας ενός ακόμη Beriev. «Σε τηλεφωνική συνομιλία συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει» γνωστοποιεί μέσω Twitter, ο Νίκος Δένδιας.
Επίσης, αναφέρει πως εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Περαιτέρω, συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Ο άτυχος άνδρας εργάζεται σε κρεοπωλείο
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα πρώτα μαθήματα ειδικότητας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Τελικά μπορείς να στήνεις σκηνή όπου θέλεις το καλοκαίρι;
Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Οι απαντήσεις της ΟΕΦΕ
Όπως είχε υποστηρίξει, τα χρήματα στους λογαριασμούς του προέρχονταν αποκλειστικά από τη νόμιμη αγροτική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές μπόρες
Πότε θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.