Εύβοια: Μάχη να μην ξεφύγει η φωτιά από Τρούπι και Καματριάδες
Οι «πριονάδες» επιχειρούν στην Αγία Άννα
Φωτιά στην Εύβοια: Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα - Ανησυχία και προσπάθειες σε Τρούπι και Καματριάδες.
Καλύτερη είναι η εικόνα που εμφανίζει το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια, ωστόσο, την προσοχή και την ανησυχία των αρχών συγκεντρώνει το μέτωπο στον άξονα Φαράκλα- Σπαθάρι- Καλύβια -Τρούπι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, με την πολύτιμη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των πυροσβεστών που έφτασαν στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.
«Βοήθησαν τρομακτικά αυτά τα παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό Ρουμανία και Ουγγαρία και μπήκαν μέσα στη φλεγόμενη περιοχή. Δούλευαν ακατάπαυστα μέχρι να αναχαιτίσουν τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας κ. Αργύρης Λιάσκος και συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά γιατί έδωσαν την ψυχή τους και γιατί δούλευαν ακατάπαυστα δίπλα στις φλόγες μέχρι να φανεί αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα κυνηγούσαμε ακόμη τις φλόγες από πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Μας διδάσκουν πολλά».
Αναζωπυρώσεις στην Αγία Άννα - Επιχειρούν οι «πριονάδες»
Τις τελευταίες ώρες στην Αγία Άννα καταγράφονται αναζωπυρώσεις από τα πύρινα μέτωπα, κάποιες από τις οποίες είναι επικίνδυνες. Στην περιοχή έχουν ενεργοποιηθεί οι «πριονάδες».
«Είμαστε τυχεροί που έχουμε και τους "πριονάδες". Αυτά τα παιδιά με τα πριόνια τους και τους φακούς τους δουλεύουν νύχτα-μέρα και σήμερα μπορώ να πω ότι αν δεν είχαμε και αυτούς πιθανά η φωτιά θα είχε φτάσει στα Ψαχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά o αντιδήμαρχος και υπενθύμισε πως «οι "πριονάδες" έκαναν παρεμβάσεις στις Κεχριές, στο Σπαθάρι, τα Καλύβια και σε άλλα χωριά και έχουμε σήμερα τις μικρότερες απώλειες. Ακόμη και χθες το βράδυ ήταν συγκεντρωμένοι και όταν προέκυψε πληροφορία για κάποια αναζωπύρωση έτρεχαν παρά την κούραση τόσων ημερών».
Εύβοια: Δύσκολη η μάχη στους Καματριάδες
Τις τελευταίες ώρες η μάχη δίνεται στους Καματριάδες για να συγκρατήσουν το μέτωπο, το οποίο αν ξεφύγει προς τον Ευβοϊκό θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό και τα Ήλια. Εκτός από ισχυρή δύναμη πυροσβεστών που βρίσκεται εκεί, στην όλη προσπάθεια παίρνουν μέρος δεκάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή καθώς γνωρίζουν και το γεωγραφικό ανάγλυφο αλλά και την επικινδυνότητα της περιοχής. Οι ίδιοι έχουν προειδοποιήσει από πολύ νωρίς ότι το τμήμα ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι ένα κρίσιμο τμήμα, από το οποίο δεν πρέπει να περάσει η φωτιά. Ακόμα την τελευταία ώρα έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Γαλατσών, Μονοκαρυά και Αβγαριά, με κατεύθυνση την Αβγαριά, όπου εκεί προσπαθούν και επίγεια και εναέρια μέσα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.