Visual Browsing

Παιδικοί Σταθμοί: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher μέσω ΕΣΠΑ

Παιδί σε παιδικό σταθμό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι αιτήσεις για voucher μέσω ΕΣΠA
Παιδί σε παιδικό σταθμό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι αιτήσεις για voucher μέσω ΕΣΠA © Pixabay
Τα κριτήρια επιλογής - Τι καλύπτει το voucher
  • A-
  • A+
0
Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher μέσω ΕΣΠΑ και τα κριτήρια επιλογής.

Οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022, ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021. Η αίτηση για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά και γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet.

Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη 3 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr). Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατ. ευρώ.

Παιδικοί σταθμοί: Αίτηση με voucher - Τα κριτήρια επιλογής

Σχετικα
Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ ΕΣΠΑ 2021: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ ΕΣΠΑ 2021: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.

Ta κριτήρια επιλογής είναι:

  • Η οικογενειακή κατάσταση,
  • η οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και
  • η κατάσταση απασχόλησης.

Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα με αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.

Σχετικα
«Ψηφιακή Μέριμνα»: Άρχισαν οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο
«Ψηφιακή Μέριμνα»: Άρχισαν οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο

Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον επιλεγούν με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το παιδί τους. Το voucher καλύπτει όλες τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κατ' ελάχιστο, όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Παιδικοί σταθμοί - Αιτήσεις - Οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΦΕΚ (πατήστε ΕΔΩ για να το διαβάσετε ολόκληρο), ωφελούμενες της δράσης για τους παιδικούς σταθμούς είναι:

  • Μητέρες βρεφών, προ-νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.
  • Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.
  • Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχοι γονείς με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενες μητέρες της δράσης θα πρέπει να είναι:

  • Εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή
  • άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Ο τρόπος με τον οποίο βεβαιώνεται η εργασία ή η ανεργία, προσδιορίζεται στην πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τις δυνητικά ωφελούμενες.

Η δράση υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο πρόσκλησης που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως την 31η Ιουλίου του 2022, όση και η μέγιστη διάρκεια ισχύος του voucher για τις ωφελούμενες που θα επιλεγούν. Αφορά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5