Δημόπουλος: Κάθε μέρα πάνω από 200 εισαγωγές στην Αττική
«Ας προσπαθήσουμε να είμαστε σε ανοιχτούς χώρους»
«Κάθε μέρα στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία», ανέφερε ο Αθανάσιος Δημόπουλος.
Τα σημερινά μέτρα δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, ενόψει της ανακοίνωσης του νέου μείγματος περιοριστικών μέτρων το απόγευμα. «Κάθε μέρα στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Προφανώς και τα μέτρα που έχουμε σήμερα δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα, πάντα υπάρχει η άποψη ότι αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα θα είχαμε μεγαλύτερο αριθμό (σ.σ κρουσμάτων – θυμάτων), αλλά δεν αποδεικνύεται αυτό», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι μια «πολύ δύσκολη μέρα σήμερα, με αυξανόμενο αριθμό ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ. Κάθε μέρα υπάρχει αυτό το πρόβλημα, με πολύ μεγάλη πίεση και εξάντληση προσωπικού, πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διορισμοί ειδικευομένων γιατρών. Υπάρχει μικρή λίστα αναμονής και μια γραφειοκρατία, πρέπει να επιλυθεί έστω και την τελευταία στιγμή».
«Πάντα όταν αδειάζει θέση ειδικευόμενου μέχρι να έρθει ο επόμενος μεσολαβούν 2 – 3 μήνες λόγω γραφειοκρατικής διαδικασίας», διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.
«Να είμαστε σε ανοιχτούς χώρους»
«Ας προσπαθήσουμε να είμαστε σε ανοιχτούς χώρους, με αερισμό δωματίων, τήρηση αποστάσεων. Κατά ένα μέρος η αύξηση τω ν κρουσμάτων οφείλεται σε συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια που μεταφέρεται από οικογένειες σε οικογένειες», επισήμανε.
Ο κ. Δημόπουλος διευκρίνισε πάντως ότι θα βελτιώνεται η κατάσταση με τη βελτίωση του καιρού και τη μείωση των συγχρωτισμών, και με τη συνεχιζόμενη αύξηση των εμβολιασμών, ενώ ανοίγει και η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες. «Πολύ θετική η απόφαση (σ.σ του ΕΜΑ) για το εμβόλιο AstraZeneca, περίπου 30% των εμβολιασμών στηρίζεται σε αυτό το εμβόλιο» σημείωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.