- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αττική - Πίεση στο ΕΣΥ: 1.600 εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 87%
Πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική, με τον μέσο όρο εισαγωγών να είναι περίπου 200 την ημέρα, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές έφτασαν τις 1.600
Το σύστημα Υγείας στην Αττική συνεχίζει να πιέζεται, ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει μεν σταθερός αλλά σε υψηλά επίπεδα και οι επόμενες 10 με 15 μέρες είναι κρίσιμες, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική, με τον μέσο όρο εισαγωγών να είναι περίπου 200 την ημέρα και την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές έφτασαν τις 1.600, ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης. Τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εισαγωγών είναι τα 45 έτη και υπάρχουν διασωληνωμένοι οι οποίοι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 87% και τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα δοθούν προς διάθεση νέες κλίνες ΜΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση στο ΕΣΥ. Υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας ότι η εξέλιξη θα ήταν δυσμενής εάν δεν είχαν ληφθεί.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα την χαρακτήρισε «εποικοδομητική», λέγοντας ότι σήμερα περισσότερες από 120 κλίνες ΜΕΘ έχουν διατεθεί και «φυσικά ανάλογα πως θα εξελιχθεί η νόσος εξετάζονται όλα τα σενάρια ώστε αν υπάρξει ζήτημα στα δημόσια νοσοκομεία να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους οι δομές του ιδιωτικού φορέα».
Β. Κοντοζαμάνης: Υπερβολική η κίνηση παραίτησης του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα»
«Η κίνηση του γιατρού ήταν υπερβολική και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», Ιωάννη Ιωαννίδη, ο οποίος ανέφερε ότι χθες το «Αγία Όλγα» «σε όλη την Αθήνα ήταν το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid», κάνοντας λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».
Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, «πράγματι το Νοσοκομείο "Αγία Όλγα" είχε μία εργώδη εφημερία χθες και το Νοσοκομείο ανταπεξήλθε επιτυχώς». Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε «το νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια και να αντιμετωπίζει τόσο τα covid όσο και τα μη covid περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε νοσηλεία περιστατικών με κορονοϊό μαζί με περιστατικά μη κορωνοϊού». Σημείωσε ότι «η αρμόδια υπεύθυνη της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και όλα έγιναν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπονται έτσι ώστε να είναι μία ασφαλής εφημερία και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα περιστατικά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις και ισχυρές καταιγίδες σε ξηρά και θάλασσα τη Δευτέρα 26/01
Σοκαριστικό το βίντεο από το ατύχημα στην Αγίου Δημητρίου
Οι γυναίκες εντοπίστηκαν στο υπόγειο του εργοστασίου
Συγκλονίζει η αδελφή της μητέρας τριών παιδιών
Στις 3.55 τα ξημερώματα κόπηκαν οι ζωές πέντε εργατριών
Είναι και δική μου αποτυχία αυτή η εξέλιξη, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επιχειρηματίας
Σε εξέλιξη επιχειρήσεις στα συντρίμμια - Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων χώρισε το σκέλος της ανθρωποκτονίας από τη δίκη της οργάνωσης
Σε εξέλιξη επιχειρήσεις στα συντρίμμια - Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας
Σε εξειδικευμένο κέντρο στην Αθήνα μεταφέρθηκε το εξαντλημένο θηλαστικό
Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο
«Δεν αναμένεται νέα επιδείνωση στην Αττική»
Όλες οι αργίες για το 2026
Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 22χρονος
Πουλούσε κοκαΐνη έναντι 80€ το γραμμάριο και ηρωίνη έναντι 20€ το γραμμάριο
Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.