Ελλαδα

Κορωνοϊός - Νοσοκομεία: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Σταθερά περισσότερες οι εισαγωγές νέων ασθενών - Πρόβλημα στις non Covid κλινικές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» © EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για ασθενείς με κορωνοϊό δεν σταματούν και η κατάσταση είναι ασφυκτική.

Τον αξιοσημείωτα χαμηλό αριθμό εξιτηρίων ασθενών με κορωνοϊό από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Αττική συζήτησαν σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

Η έκτακτη σύσκεψη για τα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε, ενώ εντείνεται η ανησυχία για δύο μεταλλαγμένα κρούσματα στην Αττική.

Σημειώνεται ότι η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα έχει στείλει στο νοσοκομείο ολόκληρες οικογένειες, με τη διασπορά να είναι μεγάλη στις νεότερες ηλικίες.

Στην έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, το πρωί, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Νίκος Παπαευσταθίου.

Εκείνο το οποίο διαπιστώθηκε, είναι το γεγονός ότι παρατηρείται σταθερά ένα αρνητικό ισοζύγιο υπέρ των εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID - 19 σε νοσοκομεία στην Αττική, με αποτέλεσμα οι κλινικές οι οποίες νοσηλεύουν non COVID – 19 ασθενείς να ασφυκτιούν, εξαιτίας της διαρκούς ανάγκης για επέκταση των κλινικών για ασθενείς με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, τα εξιτήρια ασθενών με νόσο COVID – 19 από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου αντιστοιχούν μόλις στο 25% επί του συνόλου των νοσηλευομένων ασθενών με τη νόσο COVID – 19.

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία - Τι ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας

Η εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είναι να διερευνηθεί το θέμα, δηλαδή να διαπιστωθεί αρμοδίως εάν η εικαζόμενη καθυστέρηση στα εξιτήρια ασθενών με νόσο COVID – 19 οφείλεται σε πραγματικούς ιατρικούς επιστημονικούς λόγους ή σε απλές διοικητικές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, με σκοπό, εάν ισχύουν οι τελευταίες, να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία, προκειμένου τα εξιτήρια των ασθενών με νόσο COVID – 19 να εκδίδονται στην ώρα τους.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή, προκειμένου να επισπευστούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την εκκένωση των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Ερρίκος Ντυνάν», προκειμένου το πρώτο να τεθεί άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην υπηρεσία της αποκλειστικής αντιμετώπισης περιστατικών ασθενών με νόσο COVID – 19 και το δεύτερο να ενταχθεί επίσης άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην αποκλειστική αντιμετώπιση non COVID – 19 ασθενών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ