Visual Browsing

Στο Final-5 του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπουλου

Άννα Διαμαντοπούλου
Άννα Διαμαντοπούλου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πέρασε στον τελικό γύρο αξιολόγησης για τον επόμενο ΓΓ του Οργανισμού
  • A-
  • A+
0
Η Άννα Διαμαντοπούλου πέρασε στην τελική 5άδα υποψηφίων για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Στο Final-5 του ΟΟΣΑ βρίσκεται πλέον η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς πέρασε στον τελικό γύρο αξιολόγησης για τον επόμενο γενικό γραμματέα του Οργανισμού.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την ίδια όσο και για την Ελλάδα. Τον περασμένο Δεκέμβριο το περιοδικό Forbes είχε πει για την Άννα Διαμαντοπούλου ότι θα είναι μια από τις γυναίκες που θα ξεχωρίσουν το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει τη Διαμαντοπούλου για τη θέση της γενικής γραμματέως του ΟΟΣΑ. Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος και υπουργός είχε χαρακτηρίσει «προσωπική τιμή και ευθύνη» τη συγκεκριμένη πρόταση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μια σπουδαία ευκαιρία για την προβολή των θετικών μας πεπραγμένων».

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι στην τελική 5αδα υποψηφίων για το συγκεκριμένο αξίωμα στον ΟΟΣΑ και το μέγεθος της επιτυχίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτόν τον γύρο αξιολόγησης απέσυραν την υποψηφιότητά τους η εν ενεργεία πρόεδρος της Εσθονίας, ο μέχρι πριν λίγους μήνες υπουργός Οικονομικών του Καναδά και ο τέως αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τσεχίας. Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο γύρο είχαν αποσυρθεί οι υποψήφιοι της Πολωνίας, της Τσεχίας και των ΗΠΑ. 

Σχετικα
Μια κυρία στον ΟΟΣΑ
Μια κυρία στον ΟΟΣΑ

Η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου/της επόμενης ΓΓ του ΟΟΣΑ, θα ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Μαρτίου, με την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται και επίσημα στο Final-5. Εφόσον τελικά επιλεγεί, θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση στην ιστορία του οργανισμού.

Άννα Διαμαντοπούλου για ΟΟΣΑ: Γιατί δέχθηκα την υποψηφιότητα

Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο της στα «Νέα», τον περασμένο Οκτώβριο, η Άννα Διαμαντοπούλου είχε εξηγήσει γιατί αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεκδικήσει την ηγεσία του ΟΟΣΑ. 

«Ο ρόλος των διεθνών οργανισμών σε αυτή τη μεταβατική και ταραχώδη φάση της ιστορίας, με τις γεωπολιτικές αλλαγές, την ψηφιακή επανάσταση και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, είναι καθοριστικός και επιδραστικός για έναν συντονισμένο και καλύτερο κόσμο. Κι εμείς, πιστεύω έχουμε όλα τα εφόδια να πλοηγήσουμε με επιτυχία έναν μεγάλο διεθνή οργανισμό, όπως ο ΟΟΣΑ, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σχετικα
Διαμαντοπούλου: Αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ
Διαμαντοπούλου: Αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ

» Η Ελλάδα σήμερα, μετά από τη σκληρή δοκιμασία της τελευταίας μεγάλης οικονομικής κρίσης, ανέκαμψε και απέδειξε την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών θεσμών της και τη συνοχή της κοινωνίας της. Η στάση της αυτή αναγνωρίζεται και ανοίγει ευκαιρίες. Τώρα καλείται να αναπτύξει τις δυνατότητές της για μια θαρραλέα και εποικοδομητική εξωστρέφεια.

Άννα Διαμαντοπούλου και Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου σε παλαιότερη συνάντησή τους
Άννα Διαμαντοπούλου και Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου σε παλαιότερη συνάντησή τους © EUROKINISSI

» Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της υποψηφιότητάς μου για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ, είναι προσωπική τιμή και ευθύνη, αλλά κυρίως είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας στον εξωστρεφή δυνατότητα της χώρας. Και μόνη η πορεία της διεκδίκησης της ηγεσίας ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την προβολή των θετικών μας πεπραγμένων.

» Πέρα από τον σπουδαίο προορισμό, υπάρχει ένα θαυμάσιο ταξίδι. Για την Ελλάδα. Η Ελλάδα που ακράδαντα πιστεύω ότι μπορεί να γίνει συνδιαμορφωτής διεθνών εξελίξεων, παρά το μικρό της μέγεθος, συμβάλλοντας με το δημιουργικό πνεύμα της, αλλά και τις πλούσιες εμπειρίες της. Με συμπόρευση των εθνικών δυνάμεων, με αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του ανθρώπινου δυναμικού της και με εξασφάλιση εκείνων των διεθνών συμμαχιών, που οραματίζονται έναν κόσμο ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας» είχε τονίσει.

Περιοδικό Forbes: Γιατί η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μια από τις γυναίκες που θα ξεχωρίσει το 2021

Σε δημοσίευμά του το Forbes είχε αναφέρει για την Άννα Διαμαντοπούλου ότι «έχει μακρά παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή και ήδη μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη», υπενθυμίζοντας ότι ήταν μία από τις τρεις υποψήφιες γυναίκες για τη θέση στον ΟΟΣΑ.

«Στην πραγματικότητα, η δύναμη των γυναικών αυξάνεται και πιθανότατα με ρυθμό που θα μπορούσε να τους χαρίσει θέση στη λίστα ισχύος μόλις το επόμενο έτος. Για τον σκοπό αυτό, αυτές είναι οι γυναίκες που πρέπει να παρακολουθήσουμε το 2021» είχε τονίσει το Forbes, παρουσιάζοντας τη σχετική λίστα μέσα στην οποία ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5