Πολιτικη & Οικονομια

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Final-4 της κούρσας για τον ΟΟΣΑ

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Άννα Διαμαντοπούλου © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η Άννα Διαμαντοπούλου προκρίθηκε στο Final 4 της διαδικασίας για την ανάδειξη του επόμενο Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Στο Final-4 της διαδικασίας για την ανάδειξη του επόμενου Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α. βρίσκεται από χθες η Άννα Διαμαντοπούλου μετά την ολοκλήρωση και του τρίτου γύρου αξιολόγησης που οδήγησε στην απόσυρση μίας πολύ σοβαρής υποψηφιότητας, του Δανού νυν Αναπληρωτή Γ.Γ. του Οργανισμού, Ul.Knudsen.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν χρειαστεί τόσοι γύροι αξιολόγησης για να αναδειχθεί ο επικεφαλής του Οργανισμού, γεγονός που αναδεικνύει το, χωρίς προηγούμενο, υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

Σε προηγούμενους γύρους αξιολόγησης είχαν αποσυρθεί οι υποψηφιότητες της εν ενεργεία Προέδρου της Εσθονίας K.Kaljulaid, του μέχρι πρότινος Υπουργού Οικονομικών του Καναδά, B.Morneau, του νυν Υπουργού Περιβάλλοντος της Πολωνίας, M.Kurtyka, του τέως αναπληρωτή ΠΘ της Τσεχίας V.Dlouhy καθώς και του αναπληρωτή διευθυντής του Trump στον Λευκό Οίκο, C.Liddell. 

Στην κούρσα για την ηγεσία του Ο.Ο.Σ.Α. έχουν παραμείνει, εκτός της κυρίας Διαμαντοπούλου, η πρώην επίσης ευρωπαία επίτροπος σουηδή C.Malmstrom, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Μ.Cormann και ο Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock, P.Hildebrand. Και οι 3 ήταν εξαρχής μεταξύ των μεγάλων φαβορί.

Η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου / της επόμενης ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α θα ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Μαρτίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ