Visual Browsing

Folli Follie: Παρεμβάσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Folli Follie
Folli Follie © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Τα στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία e-mail υπαλλήλων της εταιρείας με ανώτατα στελέχη
  • A-
  • A+
0
Folli Follie: Δύο υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να επιχείρησαν να «φρενάρουν» την έρευνα για το σκάνδαλο.

Να «παγώσει» η έρευνα για τη Folli Follie φαίνεται πως ήθελαν δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προκύπτει βάσει της επεξεργασίας αρκετών e-mail υπαλλήλων της εταιρείας. Τα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη έρευνα για το σκάνδαλο της Folli Follie και βρίσκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας.

Αποδέκτης των επίμαχων ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου από την εταιρεία Price Waterhouse Coopers, υπάρχουν αναφορές στα ονόματα των Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Μάκη Μπαλαούρα και Σταύρου Αραχωβίτη.

Αυτά τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2018, λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τη Folli Follie, επιχείρησαν να καθυστερήσουν τους ελέγχους για την εταιρεία.

Σχετικα
Οικονόμου: Ο κ. Αποστολάκης δεν άντεξε το bullying του ΣΥΡΙΖΑ
Οικονόμου: Ο κ. Αποστολάκης δεν άντεξε το bullying του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αναλυτικά:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον.

» Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα, η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)» (11 Μαΐου 2018).

Σχετικα
Πολάκης - Παπαδημούλης απαντούν στον Κούλογλου
Πολάκης - Παπαδημούλης απαντούν στον Κούλογλου

Το άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα αλληλογραφίας έχει ημερομηνία 13 Μαΐου 2018, με τον αποδέκτη να είναι εκ νέου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Συγκεκριμένα:

«Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες.

» Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και e-mail με ημερομηνία 29 Μaΐου 2018. Στο μήνυμα αυτό ο υπάλληλος της εταιρείας ενημερώνει για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ΚΑΕ. Το e-mail αυτό, σύμφωνα πάντα με τον αποστολέα, του το έστειλε ο Μπαλαούρας.

Η επίμαχη έκθεση για τη Folli Follie αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία και στη συνέχεια από εκεί θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5