- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χριστούγεννα με περιορισμούς: Τι ισχύει έως τις 7 Ιανουαρίου
Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων
Παράταση lockdown έως 7 Ιανουαρίου και Χριστούγεννα όπως Πάσχα 2020 - Χωρίς εστίαση, διασκέδαση, μετακινήσεις σε άλλους νομούς.
Τα φετινά Χριστούγεννα θα εορταστούν στην Ελλάδα όπως το Πάσχα του 2020, δηλαδή με περιορισμούς, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα, πλησιάζει η ώρα που θα παρθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων καθώς το lockdown συνεχίζεται για έκτη εβδομάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ποια καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίξουν. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στόχος της κυβέρνησης είναι να σωθεί κάτι από την σεζόν των Χριστουγέννων στα καταστήματα και σημείωσε πως εντός των ημερών θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
«Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σχετικά με το λιανεμπόριο στο τέλος της εβδομάδας και ελπίζω ότι θα μπορούμε να σώσουμε έστω κάτι από τη χριστουγεννιάτικη σεζόν, να λειτουργήσουν με κάποιο τρόπο τα καταστήματα. Δεν είμαι όμως έτοιμος να μπω σε λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν σχολεία, εστίαση, σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, χιονοδρομικά κέντρα, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (πέρα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που ήδη έχει εγκριθεί η συνέχιση τους).
Στην ίδια κατεύθυνση και μέχρι νεωτέρας (δηλαδή για τις γιορτές) απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων και της κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας. Διατηρείται η τηλεργασία στο ίδιο ποσοστό (50%). Διατηρούνται οι περιορισμοί στην ατομική άθληση, δηλαδή έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου τα καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών από τις 7 το πρωί μέχρι τις 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση.
Η νυχτερινή διασκέδαση με το εμβόλιο ή μέχρι το Πάσχα
Ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη που παραχώρησε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το Πάσχα.
«Είναι πιθανό (να μείνουν κλειστά ως το Πάσχα). Και γι’ αυτό και έχουμε σταθεί δίπλα σε αυτούς τους κλάδους,και θα σταθούμε δίπλα και το 2021, για να μπορούμε να αποζημιώσουμε επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες οι ιχνηλασίες μας έδειξαν ότι ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση όταν ο κόσμος χαλαρώνει, φωνάζει, έρχεται πιο κοντά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μετάδοσης του ιού.
»Δεν ισχύει το ίδιο σε αυτή την έκταση στα εστιατόρια γι’ αυτό και διαχωρίζω τη λειτουργία των εστιατορίων από τη λειτουργία της διασκέδασης. Αν με ρωτήσετε, όμως, με το χέρι στην καρδιά εάν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει η βραδινή διασκέδαση μέχρι που να φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε μια μαζική ανοσία του πληθυσμού, θα σας πω ότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα λειτουργήσει», σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για τον θάνατο του ηθοποιού
Πόσοι επαναπατρισμοί έχουν γίνει συνολικά από τις 3 Μαρτίου
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωνές της εποχής
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.