Lockdown: Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα φέτος
Η προαναγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα
«Κάλαντα, όπως τα ξέρατε, με τα παιδιά να γυρνούν στις γειτονιές, από σπίτι σε σπίτι δεν θα υπάρξουν», είπε ο Στέλιος Πέτσας.
«Τα κάλαντα και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας. Στόχος μας είναι οι επόμενες επτά με 10 ημέρες να τηρηθούν πιστά τα μέτρα ώστε να λήξει το lockdown στην ώρα του και να μην παραταθεί αναίτια», τόνισε σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάλαντα, όπως τα ξέρατε, με τα παιδιά να γυρνούν στις γειτονιές, από σπίτι σε σπίτι δεν θα υπάρξουν».
Για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «ο λόγος δεν έχει να κάνει με το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. Όλοι οι ειδικοί λένε ότι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Αυτό που είναι πρόβλημα είναι η κινητικότητα».
Όπως εξήγησε, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι περισσότερα από 650.000 παιδιά και γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις γονέων, παππούδων, γιαγιάδων.
«Θέλουμε να περιορίσουμε την κινητικότητα, γιατί μέσω αυτής τρέφεται ο ιός. Ελπίζουμε ότι και με αυτό το μέτρο και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, θα πλησιάσουμε στα νούμερα μετακινήσεων που είχαμε δει τουλάχιστον τον Απρίλιο, ώστε να περιορίσουμε γρηγορότερα τα κρούσματα», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις έγινε εγκληματίας
Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι εμφανίσεις στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.