- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συνελήφθησαν χρυσοθήρες στην Κόνιτσα
Οι τέσσερις Αλβανοί έψαχναν για χρυσά νομίσματα και αρχαία
Συνελήφθησαν 4 Αλβανοί χρυσοθήρες σε παραποτάμια περιοχή στο Φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας Ιωαννίνων. Είχαν στήσει επιχείρηση.
Συνελήφθησαν 4 Αλβανοί χρυσοθήρες σε παραποτάμια περιοχή στο Φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας Ιωαννίνων, γιατί είχαν στήσει παράνομα επιχείρηση με σκαπτικό μηχάνημα, για την ανεύρεση χρυσών νομισμάτων και αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και αστυνομικών της FRONTEX, εντοπίστηκαν οι 4 Αλβανοί, ηλικίας 27, 37, 38 και 42 ετών, να σκάβουν παράνομα με τη χρήση ερπυστριοφόρου σκαπτικού μηχανήματος και ειδικού εξοπλισμού. Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν αμέσως τι συμβαίνει και τους συνέλαβαν.
Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής εκτός από το σκαπτικό μηχάνημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μικρό φορτηγό ανοικτού τύπου, μία βενζινοκίνητη γεννήτρια ρεύματος, μια βενζινοκίνητη αντλία αναρρόφησης υδάτων, 5 προβολείς λιθίου, 4 σωλήνες άντλησης υδάτων, διάφορα εργαλεία όπως βαριοπούλα, φτυάρι και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων διαπιστώθηκε, ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Αιγίου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ' εξακολούθηση και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα χαρακτηριστικά που το ανέδειξαν κορυφαίο μπισκότο
Το προφίλ των υποψηφίων και οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων
Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων - Τι ανέφερε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της
Οι ανακοινώσεις των σωματείων
Οι έρευνες των ενώσεων κι η πραγματικότητα της αγοράς των Χριστουγέννων
Τα ΚΤΕΛ ως ζωτικός συμβολισμός μίας κινούμενης ζωής
Στο πλευρό τους το μπλόκο της Νίκαιας
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Οι πρώτες πληροφορίες
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.