- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ναύπακτος: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών μετά την κακοκαιρία
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για νέο κύμα κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει αγωνία
Ξεκίνησε στη Ναύπακτο η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.
Ξεκίνησε σήμερα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας σε περιοχές του δήμου Ναυπακτίας, ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Λουκόπουλος.
Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι εστάλη σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δημοτική ενότητα Αντιρρίου, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να ενημερώνουν το γραφείο του δημότη για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Σχετικά με το μέγεθος των ζημιών, ο Παναγιώτης Λουκόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στις περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη, ενώ πολλά από αυτά πρόσθεσε ήταν κλειστά την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών.
Όσον αφορά στο ζήτημα των υποδομών, ο δήμαρχος σημειώνει ότι το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αγροτική οδοποιία, προσθέτοντας ότι έχουν απομακρυνθεί οι χωμάτινοι όγκοι αλλά η μετάβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες γίνεται με δυσκολία.
Τέλος, όπως τονίζει ο δήμαρχος, οι μετεωρολογικές προβλέψεις για νέο κύμα κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει αγωνία στους κατοίκους, ενώ ας σημειωθεί ότι η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κλείνει» ο Λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα
Πιθανή παρουσία θραυσμάτων γυαλιού
Red Code για φωτιές στην Αττικοβοιωτία κι άλλες 14 περιοχές
Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι
Περισσότεροι από 250 πολίτες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης
Ζήτησε πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τις επόμενες μέρες
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 25 πυροσβέστες
Η Πολιτική Προστασία θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα υπηρεσίες, Περιφέρειες και Δήμους
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών
Μετά την αποτίμηση των ζημιών, το βάρος πέφτει στην αντιπλημμυρική θωράκιση
Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά
Η Πολιτική Προστασία θέτει τέσσερις περιοχές σε κατάσταση κινητοποίησης - Σε ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.