1821 Digital Gallery
 «Κυνηγός οδηγών ταξί» ο ηθοποιός: Το πόρισμα του εισαγγελέα για τον 29χρονο κατηγορούμενο για βιασμό

«Κυνηγός οδηγών ταξί» ο ηθοποιός: Το πόρισμα του εισαγγελέα για τον 29χρονο κατηγορούμενο για βιασμό

Το σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το τι συνέβη με το νεαρό ηθοποιό που φέρεται να βίασε τον οδηγό ταξί καταγράφονται από την εισήγηση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μαργαρίτη Κωστίμπα, με την οποία ζήτησε τη μη αποφυλάκιση του κατηγορούμενου. Η εισαγγελική πρόταση δημοσιεύθηκε σήμερα στοNews 24/7, υιοθετήθηκε από τη δικαστική λειτουργό, η οποία πριν μερικές ημέρες απέρριψε την αίτηση αντικατάστασης της προφυλάκισης του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι κακοποίησε οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας πριν από δύο μήνες παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και επιμένει ότι είναι αθώος. Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα, ο κατηγορούμενος για βιασμό είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς «είναι άτομο το οποίο και στο παρελθόν εμφάνισε περίεργη συμπεριφορά απέναντι σε οδηγούς της εταιρείας ταξί, η οποία οδήγησε και στη διαγραφή του πρώτου λογαριασμού, δείχνοντας να αναζητά θύμα για τις σεξουαλικές του ορέξεις».

Συγκεκριμένα ο κ. Μαργαρίτης Κωστίμπας αναφέρεται σε «κυνηγό οδηγών ταξί», ενώ δίνει έμφαση στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων. Η εργαστηριακή έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του παθόντος ήταν αρνητική ως προς την εύρεση ουσιών σε βιολογικό του υλικό, «ωστόσο έγινε κατόπιν λήψεως βιολογικού υλικού και όχι αίματος του θύματος (η ανάλυση του οποίου θα οδηγούσε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα), το οποίο ελήφθη και η εξέταση έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα ικανό για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, γεγονός το οποίο επισημαίνεται και στην ίδια την έκθεση όπου αναφέρεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα της έκθεσης δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανή λήψη φαρμάκου ή ναρκωτικού».

Το πόρισμα έκθεσης ανάλυσης DNA είναι «άνευ σημαίνουσας αξίας», αφού «δεν διαπιστώνεται μεν η εύρεση γενετικού υλικού, ήτοι η συνουσία του κατηγορούμενου ή τρίτου ατόμου με τον παθόντα, η κατηγορία ωστόσο αφορά στη χρήση εξωτερικού οργάνου από τον κατηγορούμενο». Επισημαίνει ότι παρόλο που στα ερωτικά εξαρτήματα δεν διαπιστώθηκε γενετικό υλικό του θύματος, το γεγονός αυτό «δεν μπορεί να αντικρούσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός που διαπιστώθηκε με την ιατροδικαστική έκθεση», ότι δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο, «το οποίο απλώς δεν ανευρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου».

Τα ναρκωτικά
Σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα, η «έντονη δυσωδία» που προκάλεσε τη ζάλη και οδήγησε τον οδηγό ταξί στο νοσοκομείο ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα κάποιας ναρκωτικής ουσίας με την ονομασία Jungle Juice Platinum. Αυτή η δυσωδία εντοπίστηκε και από το θύμα, το οποίο εξαιτίας αυτής ζαλίστηκε και έκανε εμετό, αλλά και από το γιατρό που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση του ηθοποιού, που είχε λιποθυμήσει. Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι η ναρκωτική ουσία «υπάγεται στην κατηγορία των poppers και έχει ως αποτέλεσμα μια άμεση πτώση της πίεσης του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων (εξαρτάται από την εισπνεόμενη ποσότητα) και από την πιθανή συνέργεια με άλλους παράγοντες».

Καταγγελίες για αναζήτηση θυμάτων
Ο αντιεισαγγελέας περιγράφει ότι ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί και σε άλλο περιστατικό εξαιτίας του οποίου η εταιρία ταξί έκλεισε τον πρώτο λογαριασμό του, «κατόπιν της καταγγελίας και αφού διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει υπερβολικά πολλές αναζητήσεις οδηγών για μικρό αριθμό διαδρομών, αλλά και ότι πολλές από τις διαδρομές ήταν κυκλικές ή και με μεγάλη χρονική διάρκεια στο ίδιο τοπικό σημείο».

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5