TV & Media

Πέθανε ο Bernard Shaw, o πρώτος παρουσιαστής στην ιστορία του CNN

Σε ηλικία 82 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Bernard Shaw
Ο Bernard Shaw © Getty Images/ Erik S. Lesser

Έφυγε από τη ζωή ο Bernard Shaw – Ποιος ήταν ο πρώην δημοσιογράφος του CNN – Οι σταθμοί στην καριέρα του.

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών πρώην δημοσιογράφος του CNN Bernard Shaw, ο οποίος έγινε o πρώτος άνκορμαν του αμερικανικού δικτύου και παρέμεινε στη θέση του για δύο δεκαετίες.

Ο Shaw νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον με πνευμονία, σύμφωνα με τον Τομ Τζόνσον, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του CNN.

Ποιος ήταν ο Bernard Shaw – Οι σταθμοί στη δημοσιογραφική του καριέρα

Από την έναρξη λειτουργίας του CNN, την 1η Ιουνίου 1980, οπότε και ο Shaw εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες μέχρι το 2001 όταν και συνταξιοδοτήθηκε, βοήθησε το ειδησεογραφικό δίκτυο να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Αυτό ήταν εμφανές όταν ηγήθηκε της κάλυψης της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981, ένα γεγονός που καθιέρωσε το CNN ως αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης.

Το 1988, ο Shaw συντόνισε το προεδρικό ντιμπέιτ ανάμεσα σε Τζόρτζ Μπους και Μάικλ Δουκάκη. Μια ερώτηση του προς τον τελευταίο προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι συνέβαλε στην ήττα του. O Shaw είχε ρωτήσει τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος φυλακισμένος σε αναστολή, βίαζε και σκότωνε τη γυναίκα του. Η απάντηση του Δουκάκη θεωρήθηκε τότε πολύ «χλιαρή».

CNN's Bernard Shaw destroys Michael Dukakis in 1988 Presidential Debate

Κατά το ξέσπασμα του πολέμου του Κόλπου το 1991, όταν το δίκτυο παρείχε πρωτοποριακή κάλυψη της σύγκρουσης, ο Shaw βρισκόταν στη Βαγδάτη, μεταδίδοντας την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονταν, ο Shaw βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και μετέδιδε τηλεφωνικά ότι «ο ουρανός πάνω από τη Βαγδάτη φωτίστηκε. Βλέπουμε φωτεινές λάμψεις σε όλο τον ουρανό». Για περισσότερες από 12 ώρες, ο ίδιος και οι Peter Arnett και John Holliman έκαναν ρεπορτάζ από το θέατρο του πολέμου. Αφού τελικά εγκατέλειψαν τη χώρα για την Ιορδανία, ο Shaw επέστρεψε στον αέρα, λέγοντας ότι «εάν πρόκειται να πεθάνεις, πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπάς να κάνεις».

Reporter recalls when Persian Gulf War broke out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ