TV & Media

Νικόλ Κίντμαν: Δεν μπήκε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ - Αντιδράσεις

Τι απαντά η τοπική κυβέρνηση - Γιατί εξαιρέθηκε η διάσημη ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εντυπωσιακό mural της Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman) στο Σίδνεϊ
Εντυπωσιακό mural της Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman) στο Σίδνεϊ © EPA/DAN HIMBRECHTS

Η Νικόλ Κίντμαν είχε ευνοϊκή μεταχείριση στο Χονγκ Κονγκ αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και την καραντίνα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Χονγκ Κονγκ η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να εξαιρεθεί η Νικόλ Κίντμαν από την υποχρεωτική καραντίνα για κορωνοϊό. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά ταξιδιώτες που φθάνουν στην πόλη. 

Η Nicole Kidman βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς. Στην ανακοίνωσή τους οι αρχές γνωστοποίησαν ότι η εξαίρεση αυτή έγινε προκειμένου η 54χρονη ηθοποιός να μπορέσει να ασκήσει τα «επαγγελματικά της καθήκοντα»

Ειδικότερα, στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν κατονομάζεται η Κίντμαν και γίνεται λόγο για ένα «άτομο», η απρόσκοπτη επαγγελματική δραστηριότητα του οποίου «συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ». Η Nicole Kidman, η οποία φέρεται να έφθασε στο Χονγκ Κονγκ αεροπορικώς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας που πλήττεται από την πανδημία, εθεάθη στην πόλη αυτήν την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι στην Αυστραλία το lockdown για τον κορωνοϊό έσπασε κάθε ρεκόρ, με αστυνομικούς και στρατιώτες να περιπολούν στην πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία.

Η ηθοποιός συμμετέχει στα γυρίσματα νέας σειράς του Amazon Prime Video με τίτλο «Expats». Σύμφωνα με το Deadline, η Νικόλ Κίντμαν είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός της σειράς μέσω της εταιρείας της, Blossom Films.

H Nicole Kidman με θαυμαστή της (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η διάσημη ηθοποιός εξαιρέθηκε από την καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ
H Nicole Kidman με θαυμαστή της (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η διάσημη ηθοποιός εξαιρέθηκε από την καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ © EPA/WARREN TODA


Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «The Expatriates» που έχει γράψει η γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ από γονείς μετανάστες από την Κορέα, Αμερικανίδα συγγραφέας Janice Y.K. Lee.

#NicoleKidman - Το hashtag στο Twitter για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στο Χονγκ Κονγκ

Η απαλλαγή της ηθοποιού από την καραντίνα έγινε γνωστή, σε μία περίοδο που το Χονγκ Κονγκ ενίσχυσε τους περιορισμούς εισόδου, απαιτώντας από εκείνους που φθάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως οι ΗΠΑ να περάσουν 21 ημέρες σε καραντίνα και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες μεσαίου κινδύνου να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

Στο Twitter δημιουργήθηκε και σχετικό hashtag. Το #NicoleKidman συνοδεύει τις περισσότερες αναρτήσεις που αφορούν στη Νικόλ Κίντμαν και τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Χονγκ Κονγκ.



«Έχουμε κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που δεν μπορούν να επιστρέψουν αν δεν είναι εμβολιασμένοι και παραμένουν 2-3 εβδομάδες σε καραντίνα, αλλά η Νικόλ Κίντμαν εισέρχεται έτσι απλά;» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι Ολυμπιονίκες απαιτείται να παραμείνουν σε καραντίνα, αλλά η Νικόλ Κίντμαν όχι επειδή είναι σταρ του Χόλιγουντ και πρέπει να γυρίσει τη σειρά "Expats"» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ