TV & Media

Κάιλι Τζένερ: Θα γίνει πλουσιότερη κατά 600 εκατ. δολάρια

Θα πουλήσει το 51% της εταιρείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kylie-jenner
Κάιλι Τζένερ © EPA/JUSTIN LANE

Η Κάιλι Τζένερ θα πουλήσει το 51% της εταιρείας της στον κολοσσό προϊόντων ομορφιάς Coty.

Η Κάιλι Τζένερ θα πουλήσει για 600 εκατομμύρια δολάρια το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας καλλυντικών που δημιούργησε. Το brand της 22χρονης, που περιλαμβάνει το Kylie Cosmetics και το Kylie Skin, θα περάσει στον έλεγχο του κολοσσού προϊόντων ομορφιάς Coty.

Σύμφωνα με το Forbes, η εταιρεία της Τζένερ πραγματοποίησε 360 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2018, με αποτέλεσμα να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συμβουλίου της Coty χαρακτήρισε την Τζένερ ως ένα «σύγχρονο ίνδαλμα με μία απίστευτη αίσθηση των καταναλωτών ομορφιάς».

Υπενθυμίζεται ότι η online επιρροή της είναι τόσο ισχυρή που προκάλεσε μείωση της χρηματιστηριακής αξίας του Snapchat κατά 1,3 δισ. δολάρια όταν τουίταρε ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον την εφαρμογή.

Η reality star ξεκίνησε το brand της το 2015 με μία σειρά από lipsticks και συνέχισε με προϊόντα μακιγιάζ και skincare. Αν και είναι η νεότερη από τις αδερφές της, είναι εκείνη με τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Βρέθηκε στο στόχαστρο, όταν ανακηρύχθηκε αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, η ίδια ωστόσο υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας ότι  τα χρήματά της δεν προέρχονται από κληρονομιά.

Έχει πάνω από 151 εκατομμύρια ακόλουθους στον προσωπικό της λογαριασμό Instagram, καθώς και 22 εκατομμύρια στο λογαριασμό των καλλυντικών της.

Η Coty στην οποία ανήκουν brands όπως τα Burberry και Hugo Boss θα πάρει το 51% της εταιρείας. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ