- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πρώτη εμφάνιση Κέβιν Σπέισι μετά τις δικαστικές περιπέτειες
Απαγγέλλει ποίηση σε μουσείο στη Ρώμη
Ο Κέβιν Σπέισι απαγγέλλει ποίηση σε μουσείο της Ρώμης.
Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε σε μουσείο στη Ρώμη όπου απήγγειλε ένα ποίημα του Γκαμπριέλ Τίντι.
Ο ηθοποιός που είδε την επαγγελματική και προσωπική του ζωή να καταρρέουν το 2017 μετά από μία σειρά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, εμφανίστηκε δίπλα στον Μποξέρ στο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο και απήγγειλε το ομώνυμο ποίημα του Τίντι, που αναφέρεται σε έναν ματωμένο μποξέρ που στέκεται στην άκρη του ρινγκ ενθυμούμενος τις περασμένες δόξες του.
«Ταρακούνησα τη χώρα, έκανα τις αρένες να δονούνται, έσκισα σε κομμάτια τους αντιπάλους μου», διάβασε ο Σπέισι. «Φώτισα το σκότος, συνέλλεξα προσβολές, προκάλεσα το χειροκρότημα. Δεν ήξεραν πώς να το κάνουν αυτό. Κανένας από εσάς. Από την άλλη, η ζωή δεν είναι τρομακτική για όσους δεν πήραν ένα ρίσκο».
Σύμφωνα με το Variety, η ομάδα του Σπέισι είπε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι θα γίνει μία απαγγελία και μετά ο ηθοποιούς θα έδινε συνεντεύξεις σε ορισμένους εκπροσώπους του Τύπου, κάτι που ωστόσο τελικά δεν έγινε. Ο Τίντι σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα «The Independent» δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί και πως ήταν μία ανοιχτή εκδήλωση και σ’ αυτήν είχαν προσκληθεί και δημοσιογράφοι.
«Επικοινώνησα με τον Κέβιν Σπέισι αφήνοντας τη δουλειά μου να μιλήσει και παρουσιάζοντας το έργο μου σ’ αυτόν» εξήγησε ο Τίντι. «Εκτίμησε αμέσως το θάρρος και την ιδιαίτερη φύση της πρότασής μου. Η ιδέα να δίνεις φωνή στα αρχαία αγάλματα, να δίνεις νέα ζωή στα ευρήματα, στα απομεινάρια από το παρελθόν μας, άγγιξε την ευαίσθητη πλευρά του και την βαθιά αγάπη που έχει για την τέχνη».
«Η γενναιοδωρία και η προθυμία του να απαγγείλει το ποίημα έκαναν όλα τα υπόλοιπα εύκολα, η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε, απόδειξη του πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι. Πράγματι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Ήταν τιμή για μένα ότι συμφώνησε να διαβάσει τους στοίχους μου, αφού κατάφερε να τους κάνει δικούς του και να τους αποδώσει με τη φωνή του».
Η Μπάρμπι Λάτσα Ναντό της Daily Beast που παρακολούθησε την παράσταση έγραψε: «Καθώς η φωνή του αντήχησε μπροστά σε περισσότερους από 50 έκπληκτους επισκέπτες του μουσείου, και καλεσμένους ήταν ξεκάθαρο ότι, ενώ μπορεί να έχει χάσει τη δόξα του λόγω των υποτιθέμενων σεξουαλικών σκανδάλων, δεν αισθάνθηκε καμία εμφανή τύψη».
Από την πλευρά του, ο ποιητής, Γκαμπριέλ Τίντι, αρνήθηκε πως το ποίημα γράφτηκε με έμπνευση τον ηθοποιό και σχολίασε στο twitter: «Τι υπέροχη βραδιά! Όλοι ήταν τόσο ευτυχισμένοι να γιορτάζουν την τέχνη, ήταν πραγματικά τιμή να έχω τον Κέβιν Σπέισι να διαβάζει τα ποιήματά μου. Η Ρώμη σε λατρεύει».
Αξίζει να σημειώσουμε πως νωρίτερα τον Ιούλιο, οι δικαστικές αρχές της Μασαχουσέτης απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες κατηγορίες ο Αμερικανός ηθοποιός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ένα νεαρό άντρα. Ωστόσο ο μηνυτής αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του Σπέισι και δεν παρέδωσε στις αρχές το κινητό του τηλέφωνο το οποίο υποτίθεται είχε βίντεο με το περιστατικό, αλλά και μηνύματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Η περίπτωση του BBC, η ακραία πόλωση των ΜΜΕ και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.