- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Όπρα Γουίνφρεϊ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πουέρτο Ρίκο
Για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα «Μαρία» το 2017
Η Αμερικανίδα τηλεοπτική παραγωγός και παρουσιάστρια και επιχειρηματίας, Όπρα Γουίνφρεϊ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια (1,78 εκατομμύρια ευρώ) στο Πουέρτο Ρίκο για την ανοικοδόμηση της χώρας, μετά τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα «Μαρία» το 2017.
Την περασμένη Δευτέρα, από το Πρόγραμμα Ανακούφισης και Αποκατάστασης από Καταστροφές της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ισπανική Ομοσπονδία και από το Ίδρυμα Τεχνών Flamboyant ανακοινώθηκε ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ θα διαθέσει 2 εκατ. δολάρια για τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας.
Την παρουσιάστρια ενέπνευσε για τη γενναιόδωρη κίνηση, ο Λιν Μάνουελ Μιράντα, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και συνθέτης.
«Συγκινήθηκα τόσο από τον Λιν Μάνουελ Μιράντα, ο οποίος μετέφερε το μιούζικαλ "Χάμιλτον" στο Πουέρτο Ρίκο και αποφάσισε να στηρίξει την κοινότητα, στην οποία μεγάλωσε, ώστε πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις προσπάθειες ανοικοδόμησης ενός νησιού τόσο πλούσιου σε πολιτισμό, ομορφιά και κληρονομιά» αναφέρεται σε δήλωση της Όπρα Γουίνφρεϊ.
«Οι ανάγκες του Πουέρτο Ρίκο και των Αμερικανών συμπολιτών μας, που επλήγησαν από τους τραγικούς τυφώνες, εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες και το έργο που έχουν προσφέρει η Ισπανική Ομοσπονδία και το Ίδρυμα Τεχνών Flamboyan και άλλες οργανώσεις εντός και εκτός του νησιού συνεχίζεται» σημειώνει η τηλεοπτική παρουσιάστρια γνωστή για την τεράστια περιουσία της, αλλά και για το φιλανθρωπικό της έργο.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Χάμιλτον» στο Μπρόντγουεϊ και τη βράβευσή του με 11 Tony, o Λιν Μάνουελ Μιράντα μετέφερε την παράσταση στο Σαν Χουάν, νωρίτερα φέτος και συγκέντρωση οικονομική βοήθεια ύψους 15 εκατ. δολαρίων για να στηρίξει τους καλλιτέχνες και τις τέχνες στο νησί της Καραϊβικής.
Όταν ο τυφώνας «Μαρία» έπληξε το νησί τον Σεπτέμβριο του 2017, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σπίτια καταστράφηκαν και μεγάλο μέρος του Πουέρτο Ρίκο έμεινε χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.