- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μίρα Σορβίνο εναντίον Γούντι Άλεν: «Λυπάμαι πολύ που συνεργάστηκα μαζί του»
Επιστολή της ηθοποιού προς την κόρη του αμερικανού σκηνοθέτη, την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά από τα επτά της χρόνια
Η Μίρα Σορβίνο δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την κόρη του Γούντι Άλεν, την Ντίλαν Φάροου, για να της εκφράσει την λύπη της που συνεργάστηκε με τον πατέρα της στην κωμωδία του 1995 «Ακαταμάχητη Αφροδίτη».
Η Ντίλαν Φάροου, την οποία είχε υιοθετήσει ο αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός όταν ήταν παντρεμένος με την Μία Φάροου, τον έχει κατηγορήσει δημοσίως ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία 7 ετών.
Η Μίρα Σορβίνο, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για τον ρόλο της πόρνης στην ταινία, δήλωσε ότι «λυπάται πολύ» που είχε αποδεχτεί τον ρόλο στην ταινία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί του στο μέλλον.
«Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς πρέπει να ένιωσες όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντας κάποιον που σε πλήγωσε ως παιδί, ένα ευάλωτο μικρό παιδί υπό την φροντίδα του, να επιδοκιμάζεται ξανά και ξανά, από αναμέτρητους στο Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων και εγώ που τον αποθέωναν και αδιαφορούσαν για σένα», αναφέρει η Σορβίνο στην επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post.
«Ως μητέρα και ως γυναίκα, μου ραγίζει την καρδιά. Λυπάμαι τόσο, μα τόσο πολύ!».
Τον περασμένο χρόνο η Σορβίνο ήταν μια από τις πολλές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, που μίλησαν στον Ρόναν Φάροου για τις εμπειρίες της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.
«Του είπα ότι θέλω να μάθω περισσότερα για εσένα και την κατάστασή σου. Με παρέπεμψε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης που δημοσιοποιήθηκαν και που δυστυχώς ποτέ δεν γνώριζα, γεγονός που με έκανε να αισθάνομαι ότι τα στοιχεία υποστήριζαν σθεναρά την ιστορία σου. Ότι έλεγες από την αρχή την αλήθεια», συνεχίζει η Σορβίνο στην επιστολή της προς την υιοθετημένη κόρη του Άλεν.
Τον Δεκέμβριο η Ντίλαν Φάροου δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα Los Angeles Times, όπου εξέφραζε την απογοήτευσή της για την υποκρισία που χαρακτηρίζει μια βιομηχανία, η οποία αναγνωρίζει τώρα τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά που αρνείται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της εις βάρος του Άλεν.
«Είναι δύσκολο να αρνηθείς την αλήθεια, αλλά εύκολο να την αγνοήσεις. Μου ραγίζει την καρδιά όταν γυναίκες και άνδρες που θαυμάζω συνεργάζονται με τον Άλεν και στη συνέχεια αρνούνται να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις».
Απαντώντας στην επιστολή της Σορβίνο η Φάροου δήλωσε μέσω Twitter «συγκλονισμένη» με την «όμορφη» επιστολή.
Η Σορβίνο έρχεται να προστεθεί στη λίστα που περιλαμβάνει αρκετές ηθοποιούς, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον Άλεν, και μοιράστηκαν παρόμοια αισθήματα. Τον περασμένο χρόνο η Έλεν Πέιτζ, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξέφρασε απογοήτευση ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ηθοποιοί Ντέιβιντ Κρούμχολτζ και Γκρέτα Γκέργουικ επίσης δήλωσαν ότι αισθάνονται ενοχές γιατί συμμετείχαν σε ταινίες του Άλεν.
«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και καταλήγω στο εξής: αν γνώριζα τότε αυτό που γνωρίζω σήμερα, δεν θα συμμετείχα στην ταινία», είπε η Γκέργουικ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times.
«Δεν συνεργάστηκα ξανά μαζί του και δεν θα το κάνω ξανά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πήρα τηλέφωνο της αδελφή μου και της είπα “επειδή μάλλον θα πεθάνω, να προσέχεις τη μαμά”»
Ο ηθοποιός εξήγησε ότι επέλεξε συνειδητά να μην αποκαλύψει αρχικά τη διάγνωση στους γονείς του
«Η διατροφολόγος μου είπε "είστε 63 αλλά τα όργανά σας δουλεύουν σαν να είστε 78"», τόνισε ο ηθοποιός
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου επανέρχονται τη νέα σεζόν με δύο πρότζεκτ
«Άποψη μου είναι ότι εγώ ήμουν σωστή επαγγελματίας»
«Κόσμος μου τηλεφωνεί για να δει αν ζω», λέει η δημοφιλής τραγουδίστρια
Λίγη ιστορία της απόλυτης νεανικής ίντριγκας που άφησε ιστορία στην τηλεόραση και επανέρχεται
Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τη δραματική μείωση δημοσιευμάτων παρά την έξαρση των περιστατικών κακοποίησης
Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στον Άλφα με τον Σταύρο Θεοδωράκη
«Η Μαρινέλλα ήταν δικός μου άνθρωπος», τόνισε η ηθοποιός
Το νέο καθεστώς δημοσιότητας - Όλες οι αλλαγές
Απόφαση-σταθμός στην Ιταλία για παράνομες χρεώσεις - Αποζημιώσεις έως και 500 ευρώ ανά συνδρομητή
«Είσαι υπέροχος» του είπε συγκινημένη η Μαρία Μπεκατώρου
Πότε κάνει πρεμιέρα το show μεταμορφώσεων
Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής αποκαλύπτει ποιο πρόσωπο τον συγκλόνισε περισσότερο σε 35 χρόνια καριέρας
Το αρχειακό υλικό, η πολιτική ζωή, η δράση των διωκτικών αρχών και η συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα
Επιστολές της Ένωσης Συντακτών σε πολιτικούς και συνδικάτα - Ζητείται στήριξη για τη συνέχιση
«Η εκπομπή μας ολοκληρώθηκε πρόωρα χωρίς να μπορέσουμε να σας αποχαιρετήσουμε» - Η ανάρτηση της Ναταλί Κάκκαβα
Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει την ιστορική εφημερίδα La Repubblica
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.