- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζέιν Φόντα: «Με έχουν βιάσει» όταν ήμουν παιδί (εικόνες)
Μια συγκλονιστική αποκάλυψη από τη μεγάλη σταρ, φεμινίστρια και ακτιβίστρια του Χόλιγουντ
Σε αναπάντεχη και μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης αποκάλυψε προχώρησε η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ, Τζέιν Φόντα. Η 79χρονη αγωνίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική της ηλικία.

Μιλώντας με την επίσης ηθοποιό και βραβευμένη με Όσκαρ, Μπρι Λάρσον, για το φεμινισμό και την ημέρα της γυναίκας η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε: «Για να σου δείξω πώς έχει η κατάσταση με την πατριαρχική κοινωνία: εμένα με έχουν βιάσει, με έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά ως παιδί και με έχουν απολύσει από δουλειά επειδή δεν ήθελα να κοιμηθώ με το αφεντικό. Πάντα πίστευα πως εγώ έφταιγα, ότι ήταν δικό μου λάθος, ότι δεν είχα κάνει ή δεν είχα πει το σωστό».
Η μητέρα τριών παιδιών, Τζέιν Φόντα, πρόσθεσε πως γνωρίζει κορίτσια που δεν έχουν ιδέα ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. «Γνωρίζω κορίτσια που τα έχουν βιάσει, αλλά οι ίδιες δεν είχαν καταλάβει ότι αυτό που έζησαν ήταν βιασμός. Νομίζουν ότι συνέβη γιατί δεν είπαν το 'όχι' όπως θα έπρεπε».

Οι δύο σταρ έδωσαν συνέντευξη στο περιοδικό The Edit με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. «Μου πήρε 60 χρόνια για να μάθω να λέω όχι», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η 79χρονη σταρ και γκουρού της αερόβιας γυμναστικής.

Η Τζέιν Φόντα είχε αποκαλύψει το 2014 πως η μητέρα της Φράνσις Σέιμουρ είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν μικρή και τελικά αυτό την οδήγησε στην αυτοκτονία σε ηλικία 50 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο πρόγραμμα, οι παραγωγοί του και η ίδια καθημερινή σχέση με τους ακροατές του, μέσα από το site, το ανεξάρτητο app, το live streaming και τις ψηφιακές πλατφόρμες ακρόασης.
Η εικόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο πρώην άσος των ΗΠΑ συμπαρουσιάζει με τους Τιερί Ανρί και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής...»
Η καθαρή περιουσία του φθάνει τα 2,6 δισεκατομμυρίων δολάρια
Οι τέσσερις γνώριμοι και οι τρεις νέες προσθήκες
«Είμαι αυθόρμητη και αληθινή» είπε η δημοσιογράφος
«Ήθελα να το κρύψω, υπάρχει προκατάληψη», εξομολογείται ο πρώην παρουσιαστής του Channel 4
Η πρόταση για σειρά και ο σκηνοθέτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Η ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.