Πολιτικη & Οικονομια

Ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Σε νέα ιστορικά αρνητικά ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99843-199549.jpg

Eλεύθερη πτώση με το άνοιγμα της τρίτης εβδομάδας του Ιουνίου σημειώνει το χρηματιστήριο Αθηνών ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν σε νέα ιστορικά αρνητικά ρεκόρ. Η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στο ανοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με την Φρανκφούρτη να σημειώνει απώλειες 1,13%, το Παρίσι να υποχωρεί 1,01% το Λονδινο να χάνει 0,46% και η Μαδρίτη να καταγράφει πτώση 1,21%.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται το μεγαλύτερο σφυροκόπημα καθώς υποχωρούν πάνω από 10% η Εθνική τράπεζα, η Alpha Bank ξεκίνησε με απώλειες 14% η Eurobank υποχωρεί -14% και πάνω από 15% ήταν οι απώλειες στο ξεκίνημα για την τράπεζα Πειραιώς. Ο γενικός δείκτης έχει βυθιστεί στις 725,32 μονάδες με απώλειες -6,25%.

Στην ΗΔΑΤ η απόδοση του 3ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματεύεται στο 26% από 25% που ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής, το 5ετές κρατικό ομόλογο έχει σήμερα απόδοση 18% από 17% την Παρασκευή και η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματεύεται σήμεερα με απόδοση 12% έναντι 11.3% την Παρασκευή. Επίσης τα παράγωγα Ιουνίου για τον Ftse 20 σημειώνουν απώλειες 5,58% ενώ ο δείκτης για τα παράγωγα Ιουλίου καταγράφει απώλειες 6,34%.

photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ταξιδεύει το μαύρο χρήμα και τι αποκαλύπτουν Pizza Fan και Χωριάτικο - Η ελληνική εκδοχή ενός μηχανισμού που, κατά τον ΟΗΕ, ξεπλένει έως 2 τρισ. δολάρια τον χρόνο
Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Τι αποκαλύπτουν «Pizza Fan» και «Χωριάτικο» — Από το Ντουμπάι στα Τίρανα

Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY