- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνάκης: Η συμφωνία θα είναι εντός των ορίων του ΣΥΡΙΖΑ
Πώς σχολίασε ο γραμματέας του κόμματος τη «βόμβα» του ΔΝΤ
Πεπεισμένος ότι η όποια συμφωνία υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα εδηλώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η συμφωνία που υπογράψει ο Πρωθυπουργός θα είναι εντός των ορίων του κόμματος, που θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα. Αυτή η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο», είπε συγκεκριμένα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Σε ερώτηση για τη χθεσινή ανακοίνωση «βόμβα» του ΔΝΤ ο κ. Κορωνάκης σχολίασε ότι «αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν είναι ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις. Το ΔΝΤ είπε ότι "παραμένω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων". Αυτό που είπε, όμως, είναι ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, αυτή την περίοδο, έχουν σταματήσει γιατί εξελίσσεται η πολιτική διαπραγμάτευση και "όταν χρειαστεί θα επανέλθω"».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έβαλε θέματα, τα οποία από την αρχή αποτελούν «κόκκινες» γραμμές για την κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό. Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολυγλωσσίας στην πλευρά των δανειστών, υπάρχουν και δικές τους αντιθέσεις». «Το ΔΝΤ, μετά από πέντε χρόνια θυμήθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει κάποιος να απαντήσει γιατί μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη σε ένα χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το πραγματικό όριο που έχει μπει είναι η 30ή Ιουνίου».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.