- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Financial Times: Χίμαιρα η σωτηρία εκτός του ευρώ
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί την προσφορά των δανειστών της
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί την προσφορά των δανειστών της, εκφράζουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times, υποστηρίζοντας πως κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα κερδίσει καλύτερους όρους και ότι η εναλλακτική της χρεοκοπίας του Grexit είναι χειρότερη.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους μια λύση που απέφευγε τις οριζόντιες περικοπές και τις δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα κρατούσε τη χώρα το ευρώ. «Όταν οι πολιτικοί υπόσχονται τα ανέφικτα, οι πιθανότητες είναι ότι θα το βρουν μπροστά τους», αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι Financial Times χαρακτηρίζουν ως «πλάνη» την υπόθεση πως η απόφαση που πήρε ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα δέσμευε τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. «Η δημοκρατική επιλογή της Ελλάδας δεν έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων κρατών της ευρωζώνης», σημειώνουν σχετικά.
Αναφορά γίνεται και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πειστεί ότι η υπόλοιπη Ευρώπη και πάνω από όλα η Γερμανία, θέλουν να τιμωρηθεί η Ελλάδα. «Για όσο καιρό ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του νιώθουν πιο άνετα να κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματα της Ελλάδας, οι προοπτικές της χώρας παραμένουν δυσοίωνες», υπογραμμίζεται σχετικά.
Η εφημερίδα σημειώνει πως βραχυπρόθεσμα, μια επιστροφή στην δραχμή θα οδηγούσε σε μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου και η λιτότητα εντός του ευρώ θα έδινε την θέση της σε μεγαλύτερη λιτότητα εκτός του ευρώ. «Η σωτηρία εκτός του ευρώ θα ήταν μια χίμαιρα», σημειώνει.
Κατά του FT οι επιπτώσεις ενός Grexit για την υπόλοιπη ευρωζώνη θα ήταν τουλάχιστον πολύ επικίνδυνες. «Δυστυχώς, οι εταίροι της Ελλάδας είναι εγκλωβισμένοι στην δική τους παράλυση. Γνωρίζουν πως πρέπει να μετατρέψουν μια νομισματική σε μια οικονομική ένωση, αλλά δεν έχουν την βούληση να το κάνουν», αναφέρει το άρθρο.
photo © EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.