- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η ελληνική κρίση στην κορυφή της ατζέντας των G7
Συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ στις Βαυαρικές Άλπεις
Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους και η κλιμακούμενη ένταση στην Ουκρανία αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συναντήσεις της Συνόδου Κορυφής των G7.
Στις Βαυαρικές Άλπεις, προκειμένου να μετάσχει στη διήμερη Σύνοδο όπου οι ηγέτες των μεγαλύτερων βιομηχανικών δημοκρατιών του κόσμου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία σειρά από διεθνείς κρίσεις και οικονομικά ζητήματα, έφθασε το πρωί της Κυριακής και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Σε μία δημόσια επίδειξη της αμερικανογερμανικής συμμαχίας, ο Ομπάμα συναντήθηκε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στην κοινότητα Κρουν των Βαυαρικών Άλπεων, όπου βρίσκεται ο Πύργος Ελμάου και όπου αμφότεροι πέρασαν λίγη ώρα ως τουρίστες, δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ και κουβεντιάζοντας με τους ντόπιους. Εκεί θα φιλοξενηθεί αργότερα η Σύνοδος Κορυφής με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.
Ούτε ιδιαίτερα σημαντικές ανακοινώσεις ούτε αλλαγές στρατηγικής αναμένεται να ανακοινωθούν σε αυτή τη Σύνοδο. Οι συναντήσεις ωστόσο της Κυριακής και της Δευτέρας, επισημαίνουν στη Wall Street Journal αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι μία ευκαιρία για να οικοδομηθεί η διατλαντική ενότητα και να εξασφαλιστεί ότι οι ηγέτες μιλούν με μία φωνή σε κρίσιμα ζητήματα.
Εν μέσω έντονου αντιαμερικανισμού στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη των αμερικανικών μεθόδων κατασκοπείας, στόχος του αμερικανού προέδρου είναι να επιδείξει ενότητα κυρίως με τη γερμανίδα καγκελάριο.
Στην κορυφή της ατζέντας του αμερικανού προέδρου είναι να πιέσει τους ευρωπαίους ηγέτες να διατηρήσουν τη σκληρή γραμμή ενάντια στη Μόσχα, για τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα στην Ανατολική Ουκρανία. Οι ηγέτες της ΕΕ θα αποφασίσουν εντός του Ιουνίου εάν θα συνεχίσουν τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, στάση η οποία σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους είναι μονόδρομος για την πλήρη εφαρμογή μίας διπλωματικής λύσης.
Προβλήματα υγείας παγκοσμίως, από τον Έμπολα έως τα αντιβιοτικά και τις τροπικές ασθένειες βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη.
photo © EPA/DANIEL KARMANN /POOL
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ξεχωριστή αναφορά στην 28η Οκτωβρίου
«Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης»
«Ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει»
Οι 3.262 προσλήψεις σε 38 ειδικότητες
Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν
«Απέναντι σε κάθε επιβουλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Μετά τους Rokos και Millennium
Το κόμμα επικρίνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ Μαριζέτα Αντωνοπούλου για την τοποθέτησή της
Τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συγκίνηση στην ειδική τελετή - Ανακοινώθηκε η επίσημη μετονομασία του Δήμου
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.