- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Βαυαρία έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των G7.
Η Σύνοδος των ηγετών των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Ελμάου, στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Άλπεων, ενώ ο κ. Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την έναρξη της G7.
Όπως τονίζουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη «σκιά» της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει μεγάλο μέρος των εργασιών με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα παρέμβαση για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες το βράδυ ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Μπαράκ Ομπάμα ανησυχεί ότι η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία για αυτό και θα επιμείνει ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ομπάμα θα ζητήσει ρεαλισμό από την κυρία Μέρκελ ενώ θα απευθύνει έκκληση σε Ευρώπη και Αθήνα να τερματίσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρόβλημα το τελευταίο διάστημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ουάσινγκτον δεν κυριαρχεί η αισιοδοξία αλλά αντίθετα, οι Αμερικανοί εκτιμούν πως η κατάσταση είναι δύσκολη.
Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα επικράτησε ένταση στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στη Βαυαρία, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν για τη Σύνοδο των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη.
photo © EPA/ARMIN WEIGEL
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.