- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια
«Έχουμε εφεδρείες και για τα κακά σενάρια» είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το επίδομα θέρμανσης και τις εφεδρείες
Στο ζήτημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (21.9), κάνοντας λόγο για «διπλή ασπίδα προστασίας».
«Το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι αν άνοιγε σήμερα θα ήταν στα 2 ευρώ. Έχουμε πει ότι θα ξεκινήσει η χρονιά κάτω από εκεί που έκλεισε πέρσι στα 1,75 ευρώ. Έχουμε και το επίδομα θέρμανσης. Θα υπάρξει μια οριζόντια αύξηση χωρίς να αλλάξουν κριτήρια και δικαιούχοι», είπε αρχικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «Η Γαλλία έχει την προεδρία των G7, συγκάλεσε σύνοδο και καταλαβαίνω ότι η πρόταση της γαλλικής προεδρίας είναι να απελευθερωθούν αποθέματα ώστε να πέσει η τιμή του πετρελαίου. Εφεδρείες υπάρχουν και για τα κακά σενάρια. Η αντιπολίτευση μας έλεγε δώστε τα όλα τώρα από την άνοιξη. Κάναμε τη ΔΕΘ και ερχόμαστε 2 εβδομάδες μετά να κάνουμε ανανκοινώσεις για στηρίξη. Οι εφεδρείες δεν είναι άπειρες, η κίνηση που κάνει η ελληνική οικονομία και κυβέρνηση είναι κίνηση που άλλες χώρες δεν μπορούν να κάνουν».
Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ εξήγησε ότι «στην πολιτική πρέπει να μπορείς να κάνεις όλες τις πράξεις, δεν είναι ευχολόγιο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι πέρα από τα εθνικά μέτρα - είμαστε 3οι σαν ποσοστό του ΑΕΠ στα αμιγώς ενεργειακά - δεν μας νοιάζει ο φόρος αλλά ο χώρος. Είτε είναι ο ΕΦΚ, 4,2 δισ ευρώ τον χρόνο δηλαδή δύο ΔΘ, είτε ο ΦΠΑ, 2 δισ. ευρώ, μας νοιαζει αν πάμε στα κακά σενάρια αν θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πολίτες. Εμείς μπορούμε να δεσμευθούμε ότι η Ελλάδα θα κάνει το απόλυτο στο πλαίσιο των εθνικών και δημοσιονομικών δυνατοτήτων για να στηρίξει τον κόσμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.