- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Καρανίκας: «Μόρφωμα» και «κόμμα ΙΧ» η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, τα μέλη του είναι υπήκοοι
«Ο Τσίπρας δεν κάνει κόμμα, κάνει εκλογικό μηχανισμό» σχολίασε
Ο Νίκος Καρανίκας για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, την ΕΛΑΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Νίκος Καρανίκας υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) λειτουργεί ως ένα «ΙΧ» κόμμα, στο οποίο τα μέλη και τα όργανα έχουν διοριστεί και δεν προβλέπεται συνέδριο πριν από τις εκλογές.
«Αυτά τα πράγματα δεν είναι Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας πλέον έχει κάνει ένα δικό του κόμμα. Είναι ΙΧ, είναι ιδιωτικής χρήσης», είπε αρχικά ο Νίκος Καρανίκας και πρόσθεσε: «Αυτό το κόμμα δεν είναι δημοκρατικό. Τελεία. Δημοκρατικό είναι η ισότιμη συμμετοχή και όχι ο διορισμένος. Είναι μόρφωμα, δεν είναι κόμμα», ανέφερε και συνέχισε: «Ο Τσίπρας δεν κάνει κόμμα. Κάνει εκλογικό μηχανισμό. Καλά κάνεις και θέλεις να κυβερνήσεις, αλλά χρήσιμος δεν είναι ο πολιτικός που μόνο κυβερνάει. Χρήσιμος είναι και ο πολιτικός που κάνει αντιπολίτευση».
Σχετικά με τις μετακινήσεις στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την ΕΛΑΣ ο κ. Καρανίκας χαρακτήρισε τα πρόσωπα αυτά «υπήκοους». «Ήμουν σε ένα κόμμα, αλλά φεύγω από αυτό και πάω ακόλουθος σε ένα άλλο, στο οποίο δεν είμαι ισότιμος. Αυτό είναι αξιοπρεπές;».
Ο Νίκος Καρανίκας αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στις εσωκομματικές εξελίξεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη, έκανε λόγο για παραβίαση όλων των δημοκρατικών αρχών, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα ανατροπής του τότε εκλεγμένου προέδρου. «Ξεφτιλίστηκε ο όρος Αριστερά κάνοντας πραξικοπήματα για να ανατρέψουν έναν εκλεγμένο πρόεδρο», ανέφερε, θυμίζοντας παράλληλα ότι εκλεγμένοι σύνεδροι δεν είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο συνέδριο.
Για τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στη Ρένα Δούρου, την οποία χαρακτήρισε «ίσως από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο στέλεχος» που διαθέτει σήμερα το κόμμα.
Ερωτηθείς τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, ο Νίκος Καρανίκας απέφυγε να δώσει οριστική απάντηση, λέγοντας ότι η απόφασή του θα ληφθεί αφού κρίνει και συγκρίνει τις προτάσεις των κομμάτων. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό ένα ενδιαφέρον πολιτικό παράθυρο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τις προτάσεις του για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. «Αυτή τη στιγμή, πραγματικά, ο κ. Κασσελάκης έχει μία από τις καλύτερες προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες», ανέφερε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αξιολογεί και με βάση το προσωπικό οικονομικό του συμφέρον τις προτάσεις που κατατίθενται. «Αν σκεφτώ πολύ ατομικά, με συμφέρει αυτός που θα μειώσει τον φόρο στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται τριπλή παρέμβαση
Οι σταθμοί των επισκέψεων στο Σαν Φρανσίσκο
Ο Θεόφιλος Βασιλειάδης μιλά για μισθούς, δημογραφικό, remote εργασία, τη μάχη για το ταλέντο και την επανάσταση της AI
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.