- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την οικονομία, θα αναδιανέμει βάρη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία.
Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:
«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά. Εδώ και καιρό έχουμε μια συλλογική διεργασία βάσει της οποίας λαμβάνονται αποφάσεις. Προφανώς και η τελική ευθύνη αναλογεί στον πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα.
Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Αυτή η συμφωνία θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία. Αυτή η συμφωνία θα αναδιανέμει βάρη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία.
Από εκεί και πέρα εγώ ένα πράγμα θέλω να πω.
Στην τελική ευθεία είναι προφανές ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πολλές φορές με αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους. Και κυρίως έχουμε να κάνουμε και με εταίρους, πολλές διαφορετικές χώρες μεταξύ των οποίων υπάρχουν διαφορές, διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά και εντός των χωρών διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες.
Ως εκ τούτου, το τελευταίο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλοί που θα δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα κινδύνου.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας εκ των προτέρων συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία.
Σήμερα και αύριο πληρώνονται κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ εδώ και τέσσερις μήνες κάποιοι διαρκώς διαβεβαιώνουν μέσα από κινδυνολογία και ψευδείς ειδήσεις, κάθε τρεις και λίγο ότι καταρρέει η ελληνική οικονομία.
Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Χρειάζεται όμως να κλείσουμε όλοι τα αυτιά στις Κασσάνδρες, τους κινδυνολόγους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε για τους μισθούς ή τις συντάξεις, ούτε για τις τράπεζες, ούτε για τις καταθέσεις. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
«Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της»
Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο έως 50%
«8 χρόνια δεν έχει προκύψει τίποτα σε βάρος του» σημειώνει ο υπουργός Υγείας
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις»
Η συγγνώμη στον 87χρονο από τον Άδωνι Γεωργιάδη
«Σήμερα μπορούμε να πούμε, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια, ότι η θέση της Ελλάδας είναι πολύ διαφορετική» είπε ο πρωθυπουργός
Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην «καρδιά» της αεροπυρόσβεσης
Υπογράμμισε δε ότι «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι δείγμα λαϊκισμού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.