- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκέψεις για μικρό φόρο αναλήψεων στα ATM
Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ενημέρωση των οικονομικών συντακτών
Το ενδεχόμενο επιβολής ενός μικρού φόρου αναλήψεων ρευστού από τα ΑΤΜ δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των οικονομικών συντακτών.
Για τις καταθέσεις ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν πρόκειται να φορολογηθούν αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα μικρό τέλος στις συναλλαγές-αναλήψεις στο πλαίσιο των αντικινήτρων που αναζητούνται κατά της χρήσης χρήματος σε φυσική μορφή.
Για τις αδήλωτες καταθέσεις, ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο για τη νομιμοποίηση τόσο αυτών που βρίσκονται στο εσωτερικό όσο και αυτών που βρίσκονται στο εξωτερικό προβλέπει δυο διαφορετικούς συντελεστές. Αυτοί θα είναι 15% για την αποκάλυψη καταθέσεων εξωτερικού και 30% για τις καταθέσεις εξωτερικού. Το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Για τις αλλαγές στη φορολόγηση των Ι.Χ αυτοκινήτωνο υπουργός Οικονομικών είπε ότι παραμένει το ενδεχόμενο να προκύψουν αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας για τα μικρά και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα, τα οποία σήμερα απαλλάσσονται, αλλά και επιβράβευση για όσους έχουν μετατρέψει τους κινητήρες των ΙΧ τους σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα.
Για το ΦΠΑ επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά επιμένει σε 3 συντελεστές, με τις αλλαγές να έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα για τις ασθενέστερες τάξεις, προκρίνοντας την μετάταξη όλων των τροφίμων στον χαμηλό συντελεστή.
Οι θεσμοί επιμένουν σε 2 υψηλούς συντελεστές. Παραμένει στο τραπέζι η παροχή εκπτώσεων κάποιου είδους στον ενδιάμεσο συντελεστή 14% σε συνδυασμό με τη χρήση πλαστικού χρήματος και τη λήψη αποδείξεων ανάλογα με επαγγελματικούς κλάδους με ροπή προς τη φοροδιαφυγή π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ιδιαίτερα μαθήματα.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.